Wie zijn wij

Friendship Cruises: 'Ontdek de mooiste rivieren wereldwijd'


Geachte passagier,

Voor een bijzondere riviercruise bent u bij Friendship Cruises aan het juiste adres. Al bijna 40 jaar organiseren wij de betere vaarvakanties aan boord van de mooiste hotelschepen, 4-, 5- en 6-sterren luxe. We varen over 's werelds meest majestueuze rivieren. Jaar in jaar uit bieden wij duizenden passagiers welvarende cruises voor bijzonder aantrekkelijke prijzen. 

De mooiste en jongste vloot van Nederland
Friendship Cruises vaart met de mooiste schepen van internationale collegarederijen en beschikt daardoor over de meest complete vloot van Nederland. U kunt bij ons kiezen uit meer dan 100  afvaarten op 19 rivieren met 30 schepen. Daardoor zit u met Friendship Cruises als het ware in de ‘kopgroep’ en kunnen wij u de mooiste, nieuwste en meest comfortabele schepen aanbieden. Friendship Cruises is eigenlijk een rederij zonder belang in eigen schepen. Hierdoor staan uw wensen bij ons centraal en geven we u een onafhankelijk advies.

Echt Hollands vakmanschap
Het overgrote deel van onze vloot wordt gebouwd op Nederlandse scheepswerven. Oerdegelijk vakmanschap. U vindt dit terug in het ontwerp en de inrichting van onze varende hotels. Over alles is nagedacht en dat creëert een entourage van luxe en comfort. Ruime entrees, royale lounges, luxe restaurants en prachtige hotelkamers.
Dat wordt op en top genieten.

Achter elke bocht wacht u een verrassing
Stapt u aan boord van één van onze luxe hotelschepen. Elke dag een andere stad, elke dag een ander vaartraject, elke dag een ander panorama. Zo ontdekken wij de Rijn, Moezel, Main, Elbe, Douro, Rhône, Seine, Donau, Zwarte Zee, Mekong, Irrawaddy, Ganges, Amazone, Cuba, Mississippi, Hudson en Alaska. Dat is wel heel comfortabel reizen.

Friendship Cruises, vriendelijk geprijsd
Friendship Cruises is uniek in Nederland met dit aanbod. Een bijkomend voordeel van onze internationale contacten zijn onze welvarende cruises voor bijzonder aantrekkelijke prijzen. We varen met internationale topschepen voor Nederlandse prijzen. Soms wel tot € 600,- voordeel.

Welkom aan boord van onze varende hotels, 4-, 5- en 6-sterren luxe
Onze cruiseschepen zijn de meest luxueuze in haar soort. Zodra u aan boord stapt, ervaart u de sfeer van zo’n luxe varend hotel. De ontvangst in de entree is vorstelijk. Het chique interieur ademt de sfeer uit van een luxe hotelschip.

Cabines als hotelkamers
Op zo’n prachtig schip logeert u in cabines als hotelkamers met een grootte van maar liefst 12 – 16 m². De cabines zijn bijzonder stijlvol ingericht en het chique interieur ademt de sfeer uit van een luxe hotelschip. Op de meeste schepen beschikken deze cabines zelfs over een panorama schuifpui met Frans balkon. U kunt ook kiezen uit een suite van maar liefst 26 m². Een suite is een luxe cabine met meer ruimte en een apart zitje, een toenemend aantal met een eigen verandabalkon. Een aantal 5-sterren schepen beschikken zelfs over grandsuites van maar liefst 30 m².

Culinair genieten
De verzorging aan boord laat niets te wensen over. De chef-kok en zijn keukenbrigade serveren u iedere dag fantastische gerechten. Geniet van luxe ontbijtbuffetten, verfijnde lunches en overheerlijke diners.

Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
Voor het merendeel van de riviercruises in Europa geldt dat u wordt begeleid door Nederlandssprekende cruiseleaders. Zij spreken uw taal en kennen uw wensen. Op onze website presenteren al onze cruiseleaders zich. Hier maakt u alvast kennis.

Excursieprogramma
Bij veel van onze cruises boekt u een excursiepakket met voordeel. Zo bent u elke dag verzekerd van een mooi programma. U gaat vertrouwd op stap met uw eigen Nederlandse touringcar, chauffeur, cruiseleader en veelal Nederlandssprekende gids.

Pluspunten van Friendship Cruises:

  • Familiebedrijf met 40 jaar ervaring
  • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
  • Begin uw reis comfortabel: Taxiservice van huisdeur tot loopplank. Busreis per Comfort Class touringcar of vliegreis inbegrepen indien u in het buitenland inscheept
  • Cabines als hotelkamers en suites met privé veranda en balkon
  • 4-, 5- en 6-sterren luxe 
  • De jongste vloot van Nederland
  • Volop variatie aan vaartrajecten
  • Kies uit meer dan 30 schepen en 20 rivieren
  • Tot € 600,- voordeel

Onze directeur Cees van Pelt legt in onderstaande video tijdens een interview aan boord van de HS Esprit uit waarom Friendship Cruises dé riviercruisespecialist van Nederland is. Tevens vertelt hij graag wat over de voordelen van riviercruisen. 

Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.