Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Saar

De Saar ontspringt in de Vogezen uit twee afzonderlijke bronnen die respectievelijk ‘Rode en Witte Saar’ worden genoemd. Deze beide bergbeken verenigen zich bij het plaatsje Hermelingen tot de Oberen Saar die tot aan Sarrequemines stroomt. Het resterende gedeelte van de rivier tot de monding in de Moezel is verdeeld in Mittel en Unter Saar.
De Saar heeft een totale lengte van 227 km waarvan ongeveer 104 km bevaarbaar is. De eerste 92 km vanaf de monding tot Saarbrücken geldt dat voor de grote schepen. Vanaf Saarbrücken is de Saar tot Sarrequemines over een lengte van 12 km nog bevaarbaar voor zogenaamde spitsen. Dit zijn schepen van 38 x 5.05 meter die speciaal voor de Franse kanalen zijn gemaakt. Omdat de Saar via de Franse kanalen in verbinding staat met de Saône en de Rhône is het mogelijk om vanaf hier met deze schepen naar de Middellandse Zee te varen. In het bevaarbare gedeelte van de Saar liggen 9 sluizen met stuwen en het totale verval over dit gedeelte bedraagt 61.57 meter.
Meestal wordt het gehele Saarland vereenzelvigd met de mijnbouw en staalindustrie die zich bevindt in de buurt van Saarbrücken, Dillingen en Neuenkirchen. Maar vanaf de monding tot aan Serrig (km 16.0) wordt het landschap bepaald door wijnbergen die zeker niet onderdoen voor de wijnbergen aan de Moezel. Vervolgens wringt de Saar zich met diep uitgesneden bochten door de westelijke uitloper van het Hunsrückgebergte. Na de Grosse Saarschleife stroomt de rivier door het Merzigerbecken en wordt het landschap tot aan de bron voornamelijk bepaald door glooiende heuvels, mooie bospercelen, vruchtbare akkers en weelderige grasland.
 

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.