Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Rijn & Moezel

Talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke Rijn en Moezel cruise door Duitsland
Denkt u aan een cruise in Europa, dan komt wellicht een cruise in Duitsland het eerst in u op, en waarschijnlijk dan een Rijncruise, eventueel gecombineerd met de Moezel. Een dergelijke bootreis door Duitsland is een onvergetelijke tocht langs pittoreske wijnheuvels, majestueuze burchten en kastelen, middeleeuwse dorpjes en grootse steden. De ene Rijn en Moezel cruise is nog mooier dan de andere. Bijkomend voordeel van deze Rijncruises naar Duitsland is dat het veelal cruises met vertrek uit Amsterdam betreft. Wilt u een wel héle speciale en feestelijke riviercruise over de Rijn maken? Boek dan een van onze luxe oud- en nieuwcruises. Lees hieronder meer over de rivieren en kies uw favoriete bootreis Rijn en Moezel.

De mooiste Rijn en Moezel cruise met hotelschip Amadeus Silver II

Rijn en Moezel cruise langs romantische Rijnlandschappen
De naam Rijn komt waarschijnlijk van het Indo-Europese woord Rei dat letterlijk ‘stroming’ betekent. De Rijn ontspringt op 1.602 meter boven de zeespiegel in de Zwitserse Alpen in het kanton Graubunden. In eerste instantie bestaat de rivier uit twee bergstromen de ‘Vorderrhein’ en de ‘Hinterrhein’. Bij Reichenau in Zwitserland komen deze twee bergstromen bij elkaar en vormen vanaf daar de rivier de Rijn. Vanaf Reichenau tot aan Hoek van Holland heeft de rivier een lengte van 1.324 kilometer. Van deze 1.324 kilometer is 882 kilometer bevaarbaar voor grote schepen, te weten vanaf Rheinfelden (kilometer 150) in Zwitserland tot aan Hoek van Holland. Over dit bevaarbare gedeelte wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton aan goederen vervoerd en daarmee is de Rijn de drukst bevaren rivier van Europa. Naast deze logistieke functie is de Rijn door het aanwezige smelt- en regenwater in een stroomgebied van circa 200.000 km² ook nog een belangrijke leverancier van drinkwater voor ongeveer 20 miljoen mensen. Vanaf de bron in Zwitserland tot aan de Noordzee passeert de Rijn zes landen: Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De rivier is over haar gehele lengte van 1.324 kilometer in diverse trajecten verdeeld. Het gedeelte van de Middenrijn, lopend van Bingen tot Bonn in Duitsland, is het mooiste gedeelte van de Rijn. Het landschap bestaat hier uit prachtige wijnbergen, beboste heuvels en pittoreske dorpjes. Uiteraard nemen wij u hier mee naartoe tijdens de Rijn en Moezel cruise.

De mooiste Rijn en Moezel cruise langs romantische Rijnlandschappen

Rijn en Moezel cruise langs schilderachtige Moezellandschappen
De Moezel mag natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod riviercruises Duitsland. De rivier de Moezel ontspringt ongeveer 735 meter boven de zeespiegel bij het plaatsje Col de Bussang in de Vogezen in Frankrijk. De Moezel heeft een totale lengte van 520 kilometer en is daarmee de grootste zijrivier van de Rijn. Ze mondt bij Koblenz ter hoogte van de Deutsche Eck uit in de Rijn op een hoogte van 59 meter boven de zeespiegel. De Moezel stroomt 268 kilometer door Frankrijk, vervolgens vormt de rivier 36 kilometer lang de grens tussen Luxenburg en Duitsland, terwijl zij de laatste 206 kilometer door Duitsland stroomt.

De rivier de Moezel is over een lengte van 392 kilometer bevaarbaar voor riviercruiseschepen. Om precies te zijn tussen Neuves Maisons in Frankrijk en Koblenz in Duitsland. Dit is derhalve het decor van uw luxe bootreis over de Moezel. In dit bevaarbare gedeelte is er sprake van een verval (hoogteverschil) van 161 meter, dat overbrugd wordt door in totaal 28 sluizen. Het mooiste gedeelte van de bevaarbare Moezel bevindt zich tussen Trier en Koblenz en wordt dan ook zeker niet overgeslagen tijdens de Rijn en Moezel cruise. Hemelsbreed is dit ongeveer een afstand van 100 kilometer. De Moezel heeft voor deze afstand echter 190 kilometer nodig. Dat komt met name door het leisteengebergte, de Eifel en de Hünsrück, waar de rivier de Moezel zich een weg doorheen moest banen. U zult gedurende uw cruise over de Moezel geen genoeg krijgen van deze waanzinnige panorama’s.

Het leisteengebergte is echter niet alleen verantwoordelijk voor de vele bochten in de Moezel, maar is er ook de oorzaak van dat het Moezeldal al bijna 2.000 jaar wordt gedomineerd door uitgestrekte wijnbouwgebieden. Leisteen gecombineerd met zon en vochtigheid is een uitstekende voedingsbodem voor de druiventeelt. Door de al vele eeuwen aanwezige wijnbouw langs de Moezel treffen we daar ook veel schilderachtige middeleeuws aandoende dorpjes aan met prachtige vakwerkhuizen, oude kerken en kloosters en niet te vergeten de restanten van diverse burchten en kastelen. Laat u verwonderen door deze prachtige omgeving tijdens een volledig verzorgde Rijn en Moezel cruise.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN

De mooiste Rijn en Moezel cruise langs schilderachtige Moezellandschappen

De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Gegarandeerd vertrek!
Vierlandencruise Dalvaart Rijn & Moezel

Vierlandencruise Dalvaart Rijn & Moezel

8-daagse cruise Vertrek: 26 september 2020 vanaf € 1398 p.p.
6-daagse Vierlandencruise Rijn & Moezel

6-daagse Vierlandencruise Rijn & Moezel

6-daagse cruise Vertrek: 22 oktober 2020 vanaf € 998 p.p.
Vertrek uit Rotterdam!
Kerstcruise Romantische Rijn

Kerstcruise Romantische Rijn

7-daagse cruise Vertrek: 21 december 2020 vanaf € 798 p.p.
Vertrek uit Rotterdam!
Kerstcruise Romantische Rijn

Kerstcruise Romantische Rijn

7-daagse cruise Vertrek: 21 december 2020 vanaf € 898 p.p.
Vertrek uit Arnhem!
Kerstcruise Romantische Rijn

Kerstcruise Romantische Rijn

7-daagse cruise Vertrek: 21 december 2020 vanaf € 798 p.p.
Vertrek uit Rotterdam!
Kerstcruise Romantische Rijn

Kerstcruise Romantische Rijn

7-daagse cruise Vertrek: 21 december 2020 vanaf € 898 p.p.
Vertrek uit Rotterdam!
Kerst en Oud & Nieuw cruise over de Rijn & Moezel

Kerst en Oud & Nieuw cruise over de Rijn & Moezel

11-daagse cruise Vertrek: 23 december 2020 vanaf € 1498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.