Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Columbia en Snake

De Columbia is de grootste rivier van Noord-Amerika die uitmondt in de Grote Oceaan. De Columbia is een rivier in British Columbia in Canada en het noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika. De rivier heeft een lengte van 2.044 kilometer en een stroomgebied van 668.000 km².

De Snake is met een lengte van 1.674 kilometer de grootste zijrivier van de Columbia en stroomt door de noordwestelijke staten van Amerika: Wyoming, Idaho, Oregon en Washington. De rivier de Snake ontspringt deels in de Teton Wilderness in Yellowstone National Park en loopt verder naar het zuiden door het Grand Teton National Park. Ze wordt in haar bovenloop gevoed door drie zijrivieren: de Pacific Creek, de Buffalo Fork en de Gros Ventre. Deze laatste zijrivier vervoegt de Snake River in een vallei die bekend staat als Jackson's Hole. Vervolgens stroomt de rivier door bergen naar het westen om de Snake River Plain in het zuiden van Idaho te bereiken. Hier liggen onder meer de steden Idaho Falls en Twin Falls aan de rivier. Na dit vlakke deel stort de Snake-rivier zich door de woeste Hells Canyon naar het noorden (op de grens van Idaho en Oregon) en stroomt de rivier de Snake door de afgeronde Palouse Hills van Washington, om bij Tri-Cities uit te monden in de Columbia-rivier.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.