Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Grote Oceaan

De Grote Oceaan wordt ook wel de Stille Oceaan of Pacifische Oceaan genoemd, of vooral vroeger informeel de Stille Zuidzee. Deze oceaan is met 165,2 miljoen vierkante kilometer de grootste en diepste oceaan ter wereld en beslaat maar liefst 32% van het aardoppervlak (inclusief de randzeeën zelfs 35%). De zee strekt zich uit tussen het oosten van Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. In het noorden wordt de Grote Oceaan begrenst door de Noordelijke IJszee, en in het zuiden aan de Zuidelijke Oceaan. Aan de rand van de Stille Oceaan ligt het land Nieuw-Zeeland, maar liggen ook de uitgestrekte eilandengroepen Polynesië (in het midden, met Frans-Polynesië met Tahiti, het bekende Hawaï en Paaseiland), Melanesië (in het westen, met Nieuw-Guinea en de Molukken) en Micronesië (in het noordwesten). In de Grote Oceaan bevindt zich ook de Marianentrog, de diepst bekende plek in de oceaanbodem. De temperatuur aan de oppervlakte van het water in de Stille Oceaan varieert van onder het vriespunt in de poolgebieden tot ongeveer 29 °C dicht bij de evenaar.

Gerelateerde cruises

Chilean Fjords & Cape Horn, All Inclusive Collection

Chilean Fjords & Cape Horn, All Inclusive Collection

21-daagse cruise Vertrek: 7 november 2019 vanaf € 14998 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.