Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Oostzee

Helemaal in het noorden van Duitsland ligt een wonderschone wereld verborgen waarmee wij u graag kennis laten maken. Stralsund vormt de toegangspoort tot onder meer Rügen, het grootste (schier)eiland van Duitsland, met schitterende stranden, groene natuur en witte krijtrotsen. U maakt kennis met Hanzestad Greifswald maar ook de plaatsen Stettin en Swinemünde, beide gelegen aan de Oder. Een week lang bewondert u de mooiste kustlandschappen terwijl u geniet van de luxe aan boord van uw hotelschip.

De Oostzee wordt ook wel de Baltische Zee genoemd en is geleidelijk ontstaan door het smelten van de Scandinavische ijskap. Deze randzee van de Atlantische Oceaan met een gemiddelde diepte van zeventig tot honderd meter is gelegen tussen Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Denemarken en de Baltische Staten met in het noorden en oosten de uitlopers van de Botnische Golf, de Finse Golf en de Golf van Riga. Tussen Kopenhagen en Malmö ligt een smal stuk water dat toegang biedt tot de Baltische Zee. Door de grote aanvoer van rivierwater en de geringe verdamping is de Oostzee brakker dan de Noordzee. Maar liefst zo’n 250 rivieren monden uit in de Oostzee.
Al deze rivieren brengen samen circa 470 km³ zoet water de Oostzee in. Het kustgebied aan de Oostzee wordt gekenmerkt door prachtige natuurgebieden, schilderachtige Hanzesteden, fijne badplaatsen en leuke dorpjes. Hier ervaart u rust, stilte en pure ontspanning. Op elk eiland vindt u een gevarieerd aanbod aan cultuur, geschiedenis en fascinerende natuur met een unieke flora en fauna. Lange tijd herbergden de kusten van de Oostzee een paradijs dat ontoegankelijk was voor de meeste West-Europeanen, maar nu kunt ook u genieten van deze schitterende omgeving.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Cruise Baltische Eilanden

Cruise Baltische Eilanden

8-daagse cruise Vertrek: 11 juli 2020 vanaf € 1998 p.p.
Cruise Baltische Eilanden

Cruise Baltische Eilanden

8-daagse cruise Vertrek: 19 september 2020 vanaf € 1998 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.