Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Oostzee

Cruise over de Oostzee langs de stranden en Hanzesteden van de Baltische eilanden
Helemaal in het noorden van Duitsland ligt een wonderschone wereld verborgen waarmee wij u graag kennis laten maken middels een cruise over de Oostzee. Stralsund vormt de toegangspoort tot onder meer Rügen, het grootste (schier)eiland van Duitsland, met schitterende stranden, groene natuur en witte krijtrotsen. U maakt tijdens een Oostzee cruise kennis met Hanzestad Greifswald maar ook de plaatsen Stettin en Swinemünde, beide gelegen aan de Oder. Een week lang bewondert u de mooiste kustlandschappen terwijl u geniet van de luxe aan boord van uw hotelschip. Het wordt een onvergetelijke cruise over de Oostzee.

De mooiste cruise over de Oostzee met cruiseschip Junker Jörg

De Oostzee wordt ook wel de Baltische Zee genoemd en is geleidelijk ontstaan door het smelten van de Scandinavische ijskap. Deze randzee van de Atlantische Oceaan met een gemiddelde diepte van zeventig tot honderd meter is gelegen tussen Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Denemarken en de Baltische Staten met in het noorden en oosten de uitlopers van de Botnische Golf, de Finse Golf en de Golf van Riga. Tussen Kopenhagen en Malmö ligt een smal stuk water dat toegang biedt tot de Baltische Zee. Door de grote aanvoer van rivierwater en de geringe verdamping is de Oostzee brakker dan de Noordzee.

Maar liefst zo’n 250 rivieren monden uit in de Oostzee.  Al deze rivieren brengen samen circa 470 km³ zoet water de Oostzee in. Het kustgebied aan de Oostzee wordt gekenmerkt door prachtige natuurgebieden, schilderachtige Hanzesteden, fijne badplaatsen en leuke dorpjes. Hier ervaart u gedurende uw hele cruise over de Oostzee rust, stilte en pure ontspanning. Op elk eiland vindt u een gevarieerd aanbod aan cultuur, geschiedenis en fascinerende natuur met een unieke flora en fauna. Lange tijd herbergden de kusten van de Oostzee een paradijs dat ontoegankelijk was voor de meeste West-Europeanen, maar nu kunt ook u tijdens een Oostzee cruise genieten van deze schitterende omgeving.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN

De mooiste cruise over de Oostzee naar Rügen

De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.