Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Britse eilanden

Britse eilanden
In het noordwesten van Europa liggen de Britse eilanden, ongeveer 600 in totaal waarvan er 250 permanent bewoond zijn. Deze eilandengroep wordt in het oosten omsloten door de Noordzee, in het noorden en westen door de Atlantische Oceaan en in het zuiden door de Keltische Zee en het Kanaal. De Britse eilanden kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën. Groot-Brittannië en Ierland zijn de twee grootste eilanden. Hier tussenin liggen het Noorderkanaal, de Ierse Zee en het Sint-Georgekanaal. Daarnaast zijn er vele honderden kleine en middelgrote eilanden die ook behoren tot de Britse eilanden. Tijdens uw luxe cruise ontdekt u er enkele: Man, Islay en Mull en / of Skye. Daarnaast behoren ook Wight, Arran, Jura en Anglesey tot de categorie kleine en middelgrote eilanden. Ten slotte worden de eilandengroepen de Hebriden, de Orkneyeilanden en de Shetlandeilanden ook vereerd met een bezoek. Andere eilandengroepen die behoren tot de Britse eilanden zijn de Scilly-, Kanaal- en Araneilanden.

De Britse eilanden zouden moeilijk te veroveren zijn omdat het eilanden zijn, maar niets blijkt minder waar. De geschiedenis kent diverse verhalen van veroveringen en kolonisaties door overzeese volkeren, waaronder de Kelten en de Noren. Ontdekt u zelf wat zich hier heeft afgespeeld en bewonder de weelderige landschappen, de vissersdorpjes, de pittoreske kastelen en de oeroude ruïnes. Ook vogelspotters en golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens hun bezoek aan de Britse eilanden.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.