Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Groenland en de Noordpool

Groenland
Ten oosten van de Canadese Arctische Eilanden tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan vindt u Groenland, een zelfstandig gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. Het is het grootste eiland en het dunstbevolkte afhankelijke land ter wereld. Groenland hoort geografisch gezien weliswaar bij het werelddeel Noord-Amerika, maar politiek en cultureel gezien wordt het land door de historische banden met Denemarken en Noorwegen geassocieerd met Europa. Groenland wordt, op een aantal kleinere eilanden na, vrijwel volledig gevormd door één groot eiland dat ook de naam Groenland draagt.

Zo’n 85% van Groenland wordt bedekt door een gigantische ijskap. Echter, wat Groenland landschappelijk juist zo spectaculair maakt, zijn de ijsvrije gebieden en de grensgebieden met de ijskap. Naast de natuur, bestaande uit gletsjers, ijsbergen en weelderig begroeide wandelgebieden, valt er nog veel meer te ontdekken in dit land. De Groenlandse cultuur van vandaag de dag is een bijzondere mix van eeuwenoude tradities van de Inuit, elementen ingebracht door de Noormannen, bijvoorbeeld de agrarische leefwijze en het christendom, alsook moderne westerse elementen, zoals de mobiele telefoon en internet.

Noordpoolgebied
Bizarre ijsformaties, glinsterend blauw licht en diepe fjorden, de schoonheid van het Noordpoolgebied is adembenemend. Als leefomgeving is de Arctische zone fascinerend en extreem tegelijk. Er wonen talloze poolvossen, walvissen, zeehonden, poolberen en muskusossen. De ongekende diversiteit aan Arctische diersoorten zowel op het land als in het water zal u verbazen. Tijdens de onvergetelijke expedities maakt u van heel dichtbij kennis met deze boeiende regio. Het magische witte wonderland van de Noordelijke IJszee heeft elke dag een nieuwe verrassing voor u. Door de compacte afmetingen baant uw hotelschip zich veilig en gemakkelijk een weg door de dikke, krakende ijsschotsen in het Noordpoolgebied.

Op natuurlijke wijze hebben de inwoners van de Noordpool zich aangepast aan de uitdagende omstandigheden in een omgeving van eeuwig ijs. Walrussen beschermen zichzelf bijvoorbeeld tegen de ijzige temperaturen met een dikke speklaag. Ook de Inuit, de menselijke bewoners van de Noordpool, hebben een speciale overlevingsstrategie ontwikkeld, alsmede een fascinerende en bijzondere cultuur die onder meer wordt geuit in hun traditionele liederen.

Gerelateerde cruises

The Arctic in Depth, All Inclusive Collection

The Arctic in Depth, All Inclusive Collection

12-daagse cruise Vertrek: 2 juli 2020 vanaf € 12498 p.p.
Noordpool expeditie

Noordpool expeditie

18-daagse cruise Vertrek: 21 augustus 2020 vanaf € 12498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.