Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Antarctica

Zuidelijke Shetlandeilanden
De onbewoonde Zuidelijke Shetlandeilanden in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan liggen verspreid over een lengte van ongeveer 800 kilometer op circa 120 kilometer voor de kust van het Antarctische schiereiland. De Zuidelijke Shetlandeilanden vormen het zuidwestelijke uiteinde van de Scotiabrug. Op deze eilanden vindt u bergen met een hoogte van meer dan 2.000 meter. Op King George ligt een kleine luchthaven vanwaar u naar Chili kunt vliegen. Er is zelfs een klein ziekenhuis. Wanneer u de met ijs bedekte Zuidelijke Shetlandeilanden nadert‚ is het nauwelijks voor te stellen dat deze intens koude eilanden ooit door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. Toch vindt u hiervoor het bewijs bij de nog altijd actieve vulkaan Deception Island. Alleen de kraterwand‚ de caldera‚ rijst boven de zee uit. Aan het begin van de 20e eeuw was Deception Island het belangrijkste eiland door de aanwezigheid van een natuurlijke haven (krater) en er was een walvisoliefabriek gevestigd. Toen de walvisoliefabricage onrendabel werd, is rond 1935 de onherbergzame eilandengroep helaas verlaten. Op sommige stranden van dit bijzondere Deception Island kunt u baden in het geothermisch verwarmde water. Dit is één van de meest bijzondere eilanden ter wereld. Verder zijn er ook talloze diersoorten op de eilanden te bewonderen‚ zoals diverse soorten pinguïns: de ezelspinguïn, de stormbandpinguïn / keelbandpinguïn en de unieke macaronipinguïn. Daarnaast ziet u er een breed scala aan zeevogels. Dankzij de proteïnerijke Zuidelijke Oceaan laten ook walvissen zich hier regelmatig zien.

Antarctica
Antarctica, het op vier na grootste continent op aarde, is maar liefst twee keer zo groot als Australië. Technisch gezien is het een bevroren woestijn. 98% van het grote witte continent Antarctica is bedekt met een vlakke ijslaag en gletsjers met vulkanen. Dit betekent dat slechts 2% van Antarctica ijsvrij is. De wind vormt een betoverend landschap van sneeuw, schitterende witte ijssculpturen, ijsschotsen en een diepblauwe zee, die de rotsachtige kust met toch diverse mossen en zelfs kleine bloemen en planten flankeren. De jaarlijkse neerslag bedraagt slechts 10 centimeter. In de zomer, van november tot en met maart, is de gemiddelde temperatuur op Antarctica -2°C tot 4°C. Het zonlicht danst dan bijna 24 uur per dag over het ijzige landschap. Verder richting het noorden bevinden zich de sub-Antarctische eilanden en de Falklandeilanden met toendra-achtige landschappen. In dit land van extremen vindt u ook de grootste gletsjer ter wereld. De kolossale Lambert Glacier is maar liefst 60 kilometer breed, meer dan 400 kilometer lang en 2,5 kilometer dik. Echter, één van ’s werelds grootste geologische mysteries is wellicht dat onder die ijsbergen thermale meren verborgen liggen.

Tijdens de korte zomer op Antarctica en de sub-Antarctische eilanden zijn alle wilde dieren druk in de weer om de komst van hun kroost in goede banen te leiden voordat het grote witte continent wederom bedekt wordt met een dikke laag ijs. De baleinwalvissen voeden zich met grote hoeveelheden krill (kleine ongewervelde, garnaalachtige zeedieren) en de zeeluipaarden en orka’s vangen op acrobatische wijze hun vis. Aan wal baren de zeehonden hun jongen. Waar er maar plek is, bouwen vogels hun nesten. U vindt er bijvoorbeeld ontelbare albatrossen, noordse sternen en noordelijke stormvogeltjes. Duizenden pinguïns gedragen zich bijna als mensen: ze verzamelen zich in groepen, nemen een duik in het water, waggelen rond in hun goed passende smoking, stoppen hun kinderen toe in het nest en leren de volgende generatie zwemmen. Rond december kunt u getuige zijn van een groots natuurspektakel wanneer tienduizenden pinguïns hun jongen voeden. Hoewel vele wilde dieren Antarctica als hun thuis beschouwen, vindt u er door het strenge klimaat geen landzoogdieren.

Laat u verbazen door de grandeur van het laatste stukje onaangetaste wildernis op aarde. De schoonheid van Antarctica overtreft al uw verwachtingen. Varend over de kalme, ongerepte wateren rondom Antarctica hoort u enkel nog de zingende natuurgeluiden en het kraken van het ijs. Het is een prachtige bevestiging van het feit dat u echt op Antarctica bent!

South Georgia
Ongeveer halverwege Argentinië en Antarctica, midden in de ijskoude Atlantische Oceaan, ligt South Georgia. Deze bergachtige oase van Antarctisch leven is één van de meest afgelegen en ruige plekken op aarde. Samen met de Zuidelijke Sandwicheilanden is South Georgia een Brits overzees gebied. Het 165 kilometer lange eiland is het grootste eiland in de regio. U vindt er bergen die grotendeels bedekt zijn met sneeuw. Kolonies koningspinguïns bezetten de lager gelegen gebieden en de stranden liggen vol zeeolifanten.

Falklandeilanden
1.390 kilometer ten noorden van South Georgia liggen de dunbevolkte Falklandeilanden, eveneens een Brits overzees gebied. Mogelijk kent u de eilanden van de Falklandoorlog die in 1982 plaatsvond tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk. Dit natuurparadijs is in 1592 door de Engelsman John Davis ontdekt. Naast maar liefst vijf soorten pinguïns, vele vogels, zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten, zeeberen en walvissen leven er ook meer dan een half miljoen schapen op de Falklandeilanden.

Gerelateerde cruises

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 24 november 2019 vanaf € 16898 p.p.
Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 5 december 2019 vanaf € 17398 p.p.
Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 16 december 2019 vanaf € 16598 p.p.
Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 1 februari 2020 vanaf € 17298 p.p.
Cruisen naar Antarctica

Cruisen naar Antarctica

24-daagse cruise Vertrek: 14 februari 2020 vanaf € 17698 p.p.
Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

Antarctica in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 5 maart 2020 vanaf € 15498 p.p.
Antarctica, South Georgia & Falkland Islands

Antarctica, South Georgia & Falkland Islands

22-daagse cruise Vertrek: 16 maart 2020 vanaf € 22998 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.