Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Rijn, Main, Donau

Een riviercruise laat u op luxe en ontspannende wijze de schoonheid ontdekken van Europa’s mooiste rivieren, zoals de Rijn, Main en Donau. Welke riviercruise u ook kiest, de reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten. U vaart via indrukwekkende natuurgebieden van de ene pittoreske plaats naar de volgende culturele hoofdstad, om daar gedurende uw riviercruise een aantal uren afgemeerd te liggen voor een boeiende excursie. Waar u zoal langs vaart wanneer u een riviercruise maakt? Hieronder lichten we een tipje van de sluier op.

De Rijn: een riviercruise langs burchten en kastelen
Wanneer u een riviercruise over de Rijn maakt, vaart u over een rivier die met haar 1.320 kilometer een van de langste rivieren van Europa kan worden genoemd. De Rijn ontspringt in Zwitserland en mondt uit in de Noordzee. Eeuwenoude kastelen en burchten verheffen zich hoog boven de rivier de Rijn en zijn de stille getuigen van een rijke en bewogen geschiedenis. Het gedeelte van de Rijn tussen Koblenz en Rüdesheim, de Romantische Strasse, is het mooiste stukje van de Rijn en staat op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO. De beroemde Loreleyrots verheft zich hier trots boven de Rijnoevers. Straatsburg, Heidelberg en Domstad Keulen worden zeker met een bezoek vereerd tijdens uw Rijn riviercruise.

De mooiste riviercruise over de Rijn

De Main: een riviercruise door Duitsland
Tijdens een Main riviercruise ontdekt u al het moois langs deze Duitse rivier de Main die van oost naar west door Noord-Beieren (Franken) en het Rijn-Main gebied stroomt. De rivier mondt bij Mainz uit in de Rijn en is 524 kilometer lang (respectievelijk 574 kilometer als de langste bronrivier van de Main wordt meegerekend). De Main ontstaat bij het stadje Kulmbach door de samenvloeiing van de Rode Main en de Witte Main, die respectievelijk 50 en 41 kilometer lang zijn. De Rode Main komt van links en ontspringt in de Fränkische Alb, terwijl de Witte Main haar bron heeft in het Fichtelgebergte.

De voornaamste zijrivieren van de Main zijn vervolgens de Regnitz, de Fränkische Saale, de Tauber en de Nidda. Bij Bamberg vormt het Main-Donaukanaal een kunstmatige verbinding met de Donau. Het werd in 1992 voltooid. Het kanaal mondt samen met de Regnitz bij Bamberg uit in de Main. De Main is de op een na langste rivier die geheel op Duits grondgebied loopt.

De mooiste riviercruise over de Main

De Donau: een riviercruise van het Westen naar de Zwarte Zee in het Oosten
Er valt veel te ontdekken tijdens een riviercruise over de Donau, de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne.

De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1.000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs de oevers van de Donau ontstonden. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN

De mooiste riviercruise over de Donau

De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.