Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Rijn, Main, Donau

De Rijn
De Rijn is met haar 1320 kilometer één van de langste rivieren van Europa. De Rijn ontspringt in Zwitserland en mondt uit in de Noordzee. Eeuwenoude kastelen en burchten verheffen zich hoog boven de rivier en zijn de stille getuigen van een rijke en bewogen geschiedenis. Het gedeelte van de Rijn tussen Koblenz en Rüdesheim, de Romantische Strasse, is het mooiste stukje van de Rijn en staat op de lijst van het Unesco-Werelderfgoed.  De beroemde Loreleyrots verheft zich hier trots boven de Rijnoevers. Straatsburg, Heidelberg en Domstad Keulen worden zeker met een bezoek vereerd.

De Main
De Main is een Duitse rivier die van oost naar west door Noord-Beieren (Franken) en het Rijn-Main-Gebied stroomt. De rivier mondt bij Mainz uit in de Rijn en is 524 km lang (resp. 574 km, als de langste bronrivier wordt meegerekend). De Main ontstaat bij het stadje Kulmbach door de samenvloeiing van de Rode Main en de Witte Main, die respectievelijk 50 en 41 kilometer lang zijn. De Rode Main komt van links en ontspringt in de Fränkische Alb, terwijl de Witte Main haar bron heeft in het Fichtelgebergte.
De voornaamste zijrivieren van de Main zijn vervolgens de Regnitz, de Fränkische Saale, deTauber en de Nidda. Bij Bamberg vormt het Main-Donaukanaal een kunstmatige verbinding met de Donau. Het werd in 1992 voltooid. Het kanaal mondt samen met de Regnitz bij Bamberg uit in de Main. De Main is de op een na langste rivier die geheel op Duits grondgebied loopt.

De Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied.
Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelcentra langs haar oevers ontstonden. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Cruise door het hart van Europa

Cruise door het hart van Europa

15-daagse cruise Vertrek: 13 mei 2020 vanaf € 2598 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.