Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Bordeaux

Garonne
De 575 kilometer lange Garonne is de grootste rivier van Zuidwest-Frankrijk. De rivier begint in de bergen van de Spaanse Pyreneeën en stroomt vlakbij Bagnères-de-Luchon Frankrijk binnen. Via Saint-Gaudens bereikt de Garonne Toulouse. Via het Canal du Midi is er een verbinding met de Middellandse Zee. Vanaf Bordeaux, een stad met een grote haven, is de Garonne tevens bevaarbaar voor zeeschepen. Even voorbij Bordeaux, bij de Bec-d'Ambès, vloeit de Garonne samen met de 471 kilometer lange door de UNESCO beschermde rivier de Dordogne.

Dordogne
De Dordogne ontspringt in Mont-Dore uit de Dor en de Dogne op de noordzijde van de Puy de Sancy, met 1885 meter de hoogste top van het Centraal Massief. Kort na de bron stroomt de Dordogne langs het kuuroord La Bourboule om daarna pal zuidwaarts verder te stromen. Op de bovenloop van de rivier werden tussen Bort-les-Orgues en Argentat vanaf 1932 tot 1957 vijf stuwdammen en hydro-elektrische centrales gebouwd die door de staatsmaatschappij Electricité de France uitgebaat worden. Een van de stuwdammen in de Dordogne is de Marègesdam.

Gironde
Vanaf Argentat stroomt de Dordogne westwaarts door de Périgord langs Souillac en Bergerac. In Libourne wordt de Dordogne een brede rivier onderhevig aan de getijden en bij de `Bec d'Ambès’ ten noorden van Bordeaux vloeit ze samen met de Garonne om de Gironde te vormen. Deze bijna honderd kilometer lange en tot tien kilometer brede inham mondt bij Royan uit in de Atlantische Oceaan.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.