Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Cuba

Atlantische Oceaan
In de Caraïben in de Atlantische Oceaan liggen ontelbare zonovergoten, tropische eilanden, waaronder Cuba maar ook de Bahama’s. De Atlantische Oceaan bedekt ruim twintig procent van de aarde en deze wereldzee is, na de Grote Oceaan, de grootste op aarde. Hoewel de Grote Oceaan twee keer zo groot is, heeft de Atlantische Oceaan met 106 miljoen vierkante kilometer al een immense oppervlakte. De Atlantische Oceaan heeft een gemiddelde diepte tussen de 3.700 en 5.500 meter. In de diepste geul ligt de bodem echter op bijna 8,5 kilometer. Op het breedste stuk is de oceaan tussen Europa en Afrika aan de ene kant en Noord- en Zuid-Amerika aan de andere kant 9.600 kilometer breed. Jaarlijks komt hier 2,5 centimeter bij als gevolg van afbrokkeling van zowel het Europese als Amerikaanse vasteland.

Golf van Mexico
De Golf van Mexico, een zee gelegen in Noord-Amerika, grenst aan Mexico, de Verenigde Staten van Amerika en Cuba. De Golf is door de Straat Yucatan verbonden met de Caraïbische Zee. De Straat Florida is de verbinding tussen de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. De Mississippi, de Río Bravo of Río Grande en de Río Grijalva zijn rivieren die uitmonden in de Golf van Mexico. Naast Havana op Cuba zijn onder meer New Orleans en Houston in Amerika belangrijke havensteden aan de Golf van Mexico. Alle landen aan de Golf worden de Golfstaten genoemd.

Caraïbische Zee
De Caraïbische Zee is een zee die grenst aan de Atlantische Oceaan. Zelf wordt de Caraïbische Zee in het noorden begrensd door het eiland Cuba. Samen met de Golf van Mexico vormt de Caraïbische Zee de Amerikaanse Middelzee, een randzee of middellandse zee van de Atlantische Oceaan. Het diepste punt van de Caraïbische Zee bevindt zich in de Cayman Trog, tussen Cuba en Jamaica, op 7,5 kilometer diepte. Vroeger was deze zee vooral berucht door de vele piraten en boekaniers die zich in deze warme wateren bevonden. Ook was het gebied berucht om de slavernij op de suikerplantages in de 17e, 18e en 19e eeuw, waarbij met name de plantagebezitters op Cuba, Haïti en Jamaica een rol speelden.

Gerelateerde cruises

Cuba in Depth, All Inclusive Collection

Cuba in Depth, All Inclusive Collection

15-daagse cruise Vertrek: 7 oktober 2019 vanaf € 8898 p.p.
Ultimate Caribbean & Central American Treasures

Ultimate Caribbean & Central American Treasures

22-daagse cruise Vertrek: 19 oktober 2019 vanaf € 16398 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.