Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Chobe

De Chobe is een schilderachtige en belangrijke waterweg op slechts tachtig kilometer van de Victoriawatervallen. Deze rivier vormt de noordgrens van het Chobe National Park en stroomt door het dierenrijke vierlandenpunt waar Namibië, Zambia, Botswana en Zimbabwe samenkomen. In deze regio leven bijna vijfhonderd vogelsoorten, alsmede de grootste olifantenpopulatie in Afrika. De plek werd in de jaren 1850 bezocht door de legendarische ontdekker David Livingstone. Ontelbare safarigangers hebben hem sindsdien gevolgd.

Met name in het droge seizoen van april tot oktober, wanneer er verder landinwaarts nauwelijks water te vinden is, komen alle dieren naar de Chobe toe. U kunt echter het hele jaar door uitstekend het wildlife bewonderen. Er is veel te zien aan de met riet begroeide oevers van de Chobe: leeuwen, jakhalzen, luipaarden, hyena’s, giraffen, krokodillen, apen, bavianen en impala’s. Wat is er mooier dan een groep olifanten aan de waterkant te zien drinken, of het water dat opspat als honderden buffels tegelijkertijd door de rivier banjeren, of een nijlpaard dat zijn grote bek open doet en tevreden ligt te gapen? Met een beetje geluk vangt u nog een glimp op van de puku (antilope). De Chobe is de enige plek in Botswana waar dit extreem zeldzame dier kan worden waargenomen.

De wonderbaarlijke en adembenemende Victoriawatervallen worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. U mag deze natuurpracht niet missen. De enorme watervallen zorgen voor een machtig buldergeluid wanneer het water meer dan honderd meter in de kloof naar beneden stort. Het resultaat is een dicht mistgordijn dat vanaf 65 kilometer afstand te zien is. Het geluid is zo overweldigend dat de Afrikaanse naam van de Victoriawatervallen `Mosi-oa-Tunya’, wat `De rook die dondert’ betekent. David Livingstone, de eerste Europeaan die de watervallen in 1855 met eigen oog zag, was zo verwonderd door het spectaculaire gezicht dat hij de watervallen naar zijn koningin Victoria vernoemde. De Victoriawatervallen strekken zich over een breedte van 1,6 kilometer uit over de gehele Zambezi-rivier.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.