Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Rhone & Saone

De Rhône is een rivier die in Zwitserland ontspringt en daarna door Zwitserland en Frankrijk naar het zuiden loopt om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. Haar lengte is 812 kilometer en haar stroomgebied meet 98.000 km². De grootste zijrivier is de Saône en de voornaamste steden aan de rivier zijn Genève, Lyon en Avignon.

De Rhônevallei staat bekend als een vooraanstaand wijnbouwgebied. De Rhône begint aan de grote Rhônegletsjer bij de Furkapas in het noordoosten van het Zwitserse kanton Wallis (Valais) en stroomt daarvandaan in zuidwestelijke richting. De grenzen van het kanton komen overeen met die van het stroomgebied van de rivier. Door het gebied van de Berner Alpen en Walliser Alpen, langs Sion en Martigny, stroomt de rivier naar het Meer van Genève. De Rhône verlaat het meer bij Genève om enkele kilometers zuidwestelijker de grens met Frankrijk te passeren. Rechts ligt nu de zuidelijke Jura, links Savoie. Op sommige plaatsen stroomt de rivier behoorlijk.

Bij Lyon voegt zich de Saône bij de rivier en stroomt de Rhône verder naar het zuiden van Frankrijk. Hier begint de benedenloop, die goed bevaarbaar is. Op dit traject, omzoomd door wijnhellingen, monden achtereenvolgens de Saône, de Isère, de Drôme, de Ardèche, de Durance en de Gard, uit in de Rhône. Voor de monding van de Durance ligt de stad Avignon.

Voor Arles splitst de rivier zich in de Grand-Rhône en de Petit-Rhône, de grootste armen van de delta die de Rhône vanaf hier vormt. Dit Rhônedeltagebied is een prachtig natuurgebied met meren, vennetjes en moerassen en heet de Camargue. De Rhône mondt uit in de Golfe du Lion, die deel uitmaakt van de Middellandse Zee.
 

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Rhône en Saônecruise

Rhône en Saônecruise

9-daagse cruise Vertrek: 24 juni 2020 vanaf € 1498 p.p.
Rhône en Saônecruise

Rhône en Saônecruise

9-daagse cruise Vertrek: 23 september 2020 vanaf € 1498 p.p.
Kerstcruise Rhône en Saône

Kerstcruise Rhône en Saône

9-daagse cruise Vertrek: 20 december 2020 vanaf € 1398 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.