Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Rhone & Saone

Rhône riviercruise door wijngaarden en natuurgebieden
Denkt u aan riviercruises in Frankrijk, dan is een cruise over de Rhône en Saône wel de allermooiste. Een Rhône riviercruise, waarbij u ook deels over de Saône vaart, neemt u mee naar het beste van de Bourgogne en Provence in het zonnige zuiden van Frankrijk.

De Rhône is een rivier die in Zwitserland ontspringt en daarna door Zwitserland en Frankrijk naar het zuiden loopt om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. Haar lengte is 812 kilometer en haar stroomgebied meet 98.000 km². De grootste zijrivier is de Saône en de voornaamste steden aan de rivier zijn Genève, Lyon en Avignon.

De mooiste Rhône riviercruise met hotelschip Amadeus Provence

De Rhônevallei staat bekend als een vooraanstaand wijnbouwgebied. De Rhône begint aan de grote Rhônegletsjer bij de Furkapas in het noordoosten van het Zwitserse kanton Wallis (Valais) en stroomt daarvandaan in zuidwestelijke richting. De grenzen van het kanton komen overeen met die van het stroomgebied van de Rhône rivier. Door het gebied van de Berner Alpen en Walliser Alpen, langs Sion en Martigny, stroomt de rivier naar het Meer van Genève. De Rhône verlaat het meer bij Genève om enkele kilometers zuidwestelijker de grens met Frankrijk te passeren. Rechts ligt nu de zuidelijke Jura, links Savoie. Op sommige plaatsen stroomt de rivier de Rhône behoorlijk.

Bij Lyon, het begin- en eindpunt van de riviercruise over de Rhône en Saône, voegt zich de Saône bij de rivier en stroomt de Rhône verder naar het zuiden van Frankrijk. Hier begint de benedenloop, die goed bevaarbaar is en dus perfect is voor een Rhône riviercruise. Op dit traject, omzoomd door wijnhellingen, monden achtereenvolgens de Saône, de Isère, de Drôme, de Ardèche, de Durance en de Gard uit in de Rhône. Voor de monding van de Durance ligt de stad Avignon, de pausenstad die zeker niet wordt overgeslagen tijdens uw bootreis in Frankrijk.

De mooiste Rhône riviercruise naar Avignon

Voor Arles splitst de rivier zich in de Grand-Rhône en de Petit-Rhône, de grootste armen van de delta die de Rhône vanaf hier vormt. Dit Rhônedeltagebied is een prachtig natuurgebied met meren, vennetjes en moerassen en heet de Camargue. Tijdens de Rhône riviercruise maakt u een onvergetelijke excursie door dit waardevolle landschap. De Rhône mondt uit in de Golfe du Lion, die deel uitmaakt van de Middellandse Zee.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN
De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises!
Rhône en Saônecruise

Rhône en Saônecruise

9-daagse cruise Vertrek: 11 augustus 2021 vanaf € 1498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.