Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Mississippi

Mississippi
De Mississippi staat bekend als ‘de rivier van legendes’. Deze rivier heeft altijd een belangrijke strategische rol gespeeld in de geschiedenis. Het is de op één na langste rivier in Noord-Amerika. De Mississippi stroomt langs verschillende grote steden; door of langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi, Louisiana, en mondt uiteindelijk uit in de Golf van Mexico. De rivier kan onderverdeeld worden in de Lower Mississippi, de Upper Mississippi en het gebied tussen Ohio, Tennessee en Cumberland.

Lower Mississippi
De aanwezigheid van deze ‘old man river’ wordt al generaties lang gezegevierd en bezongen in talloze liederen. Ook vormt de Mississippi het decor voor diverse films. Het behouden van de Mississippi was van strategisch belang tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en vervult vandaag de dag nog steeds een belangrijke economische rol in het zuiden van Amerika. Dit is de rivier die u langs eeuwenoude eikenbomen, prachtige vooroorlogse plantages, mooie geplaveide straten en Victoriaanse herenhuizen voert. In Memphis en New Orleans schittert de glitter en glamour van de blues, de jazz en de rock & roll.

Wanneer we Memphis en New Orleans achter ons laten, waant u zich terug in de tijd. Uitgestrekte katoenvelden en grote landhuizen bepalen het uitzicht van Oak Alley en Natchez. In Vicksburg markeren duizenden grafstenen de tragische gebeurtenissen ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog.
Terwijl u in uw comfortabele fauteuil geniet van de zoete geuren van magnoliabloesem en een heerlijk drankje aan boord van de American Queen, maakt u kennis met het indrukwekkende Zuiden van Amerika: de bakermat van de blues, de uitgestrekte plantages en een roerig oorlogsverleden.

Upper Mississippi
De bovenloop van de Mississippi stroomt van het dynamische St. Louis tot de ‘tweelingstad’ Minneapolis en St. Paul. De streek kenmerkt zich door de legendarische verhalen over handelaars en pioniers die in het pittoreske landschap neerstreken. St. Louis was de afmeerplaats voor rivierboten op de Mississippi om het Westen te verkennen en zich aldaar te vestigen. Bontjagers, Mormonen, houthakkers en spoorwegbaronnen bouwden La Crosse, terwijl Dubuque, wat eveneens een typisch stadje uit het midden-Westen lijkt, juist één van de oudste Europese nederzettingen aan de Mississippi-rivier is. In Wisconsin en Minnesota geniet men van het prachtige natuurschoon. De Mississippi baant zich een weg door de glooiende heuvels en kalksteenkliffen. Herten komen naar de rivieroever; valken en visarenden vliegen af en aan. Elk seizoen kent haar eigen kleurenpracht. In de zomer kleuren de velden groen en steken de felgekleurde bloemen sterk af in het landschap. Wanneer de bladeren aan de bomen goudgeel kleuren is de herfst in aantocht. Ontdek de charme van dit prachtige gebied aan boord van de American Queen, wij leggen graag de loopplank voor u uit.

Ohio, Tennessee en Cumberland
Ontdek de culturele rijkdom van de steden aan de rivieren van Ohio, Tennessee en Cumberland. Deze regio ontvangt u met open armen en zal u verrijken met haar legendarische geschiedenis. In Chattanooga en Shiloh vindt u de oorlogsmonumenten en grafstenen van de Burgeroorlog; de Slag om Brandenburg vond plaats aan de Ohio-rivier, en in Wheeling probeerden de Britten in 1782 hun fort te behouden tijdens de Revolutie. Elke stad aan de rivier kent haar eigen ritme. In Nashville geniet u van de countrymuziek in de geboorteplaats van president Andrew Jackson. In Cincinnati vindt u een replica van het schoepenrad van de American Queen. Proef hier de legendarische chili, ga naar een baseball wedstrijd of ontdek de eeuwenoude traditie van Kentucky’s Bourbon Trail. Herleef de ruige tijden van de jaren 1800 in Cave-In-Rock, waar piraten de rivier onveilig maakten. Aan de Ohio-rivier liggen grote steden en kleine dorpjes die de Amerikaanse vindingrijkheid en moed weerspiegelen, terwijl de rivieren in Tennessee en Cumberland getuigen van de wildernis die men moest overwinnen om zich te vestigen in dit ruige gebied. We nodigen u van harte uit voor deze indrukwekkende ontdekkingsreis.

Gerelateerde cruises

Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 1 september 2019 vanaf € 3498 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 15 september 2019 vanaf € 3498 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 29 september 2019 vanaf € 3498 p.p.
Cruisen over de Upper Mississippi

Cruisen over de Upper Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 4 oktober 2019 vanaf € 4998 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 13 oktober 2019 vanaf € 3498 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 10 november 2019 vanaf € 3498 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 24 november 2019 vanaf € 3298 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 8 december 2019 vanaf € 3298 p.p.
Cruisen over de Lower Mississippi

Cruisen over de Lower Mississippi

10-daagse cruise Vertrek: 22 december 2019 vanaf € 3298 p.p.
Complete Mississippi

Complete Mississippi

55-daagse cruise Vertrek: 30 juli 2020 vanaf € 13498 p.p.
Complete Mississippi

Complete Mississippi

24-daagse cruise Vertrek: 23 juli 2021 vanaf € 13498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.