Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Douro

De Spaanse Duero: cruisen over de gouden rivier
Een Douro cruise is een betoverende tocht langs de landschappelijke schatten in de magische Dourovallei. Wonderschone kerken en kloosters liggen verscholen tussen de groene heuvels.

De Douro (Portugees) of Duero (Spaans) is een rivier in het noorden van Portugal en de Spaanse autonome regio Castilië en León. De naam Douro betekent 'gouden rivier'. De rivier ontspringt op 2.200 meter hoogte in de Sierra de la Demanda, zo'n 50 kilometer ten noordwesten van Soria en mondt uit in de Atlantische Oceaan, bij Porto. De Douro heeft een totale lengte van 897 kilometer en het stroomgebied van de rivier is 98.160 km² en behoort daarmee tot de grootste stroomgebieden van het Iberisch Schiereiland. De rivier is vrijwel geheel gestuwd.

Nadat de rivier is ontsprongen in de Sierra de la Demanda (een onderdeel van het Iberisch Randgebergte) komt de Duero eerst in het stuwmeer Embalse de la Cuerda del Pozo terecht, waarna de rivier verder stroomt richting Soria. Hierna stroomt de Duero westwaarts door de steden Almazán en Aranda de Duero, waarna de rivieren de Riaza en de Duratón in de Duero stromen. Zo'n tien kilometer ten zuiden van de hoofdstad Valladolid voegen respectievelijk de zijrivieren de Pisuerga, de Cega en de Eresma zich bij de Duero. De rivier stroomt hierna door de steden Tordesillas en Zamora. Nadat hij de rivier de Esla heeft opgenomen bereikt de Duero de grens met Portugal.

De mooiste Douro riviercruise naar Salamanca

De Portugese Douro: cruisen langs de wijngaarden
De Douro, die nu naar het zuiden stroomt, is gedurende bijna honderd kilometer de grensrivier tussen Spanje en Portugal. Aan de Portugese kant ligt de plaats Miranda do Douro. Vanuit Spanje monden de rivieren de Tormes en de Huebra in de Douro uit. Op de plek waar de rivier de Águeda de Douro in stroomt, verlaat de rivier definitief Spanje.

De bovenloop van het Portugese deel van de Douro staat bekend om zijn quinta's. Dit zijn wijngaarden waar de druiven voor de port groeien. Vroeger voer men hier met zogenaamde rabelo's beladen met vaten port naar Porto. Naast de port staat de Dourovallei ook bekend om de rode Dourowijn. Enkele plaatsen in de buurt van de Douro zijn Vila Nova de Foz Côa, Torre de Moncorvo en São João da Pesqueira. De rivier stroomt verder onder andere langs of in de buurt van de plaatsen Peso da Régua en Castelo de Paiva, alvorens in het stedelijk gebied van Porto aan te komen. Hier vormt de Douro de scheiding tussen de stad Porto op de noordoever en Vila Nova de Gaia op de zuidoever. Bij de wijk Foz do Douro mondt de Douro uit in de Atlantische Oceaan. Hier begint en eindigt uw cruise door Portugal.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN

De mooiste Douro riviercruise vanuit Porto

De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Dourocruise

Dourocruise

8-daagse cruise Vertrek: 7 november 2021 vanaf € 1998 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.