Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Neckar

De Neckar in het zuidwesten van Duitsland, is een zijrivier van de Rijn en heeft een lengte van 367 kilometer. Het stroomgebied van de rivier meet ongeveer 14.000 km². De Neckar ontspringt op een hoogte van 706 meter bij Villingen-Schwenningen in de Schwäbische Alb in de deelstaat Baden-Württemberg. De rivier stroomt eerst in noordoostelijke richting naar de stad Stuttgart en passeert vervolgens Heilbronn. Daarna stroomt de Neckar in meer westelijke richting en mondt via Heidelberg bij Mannheim uit in de Rijn.

De Neckar is vanaf Plochingen gekanaliseerd en bevaarbaar voor riviercruises. Een aantal zijrivieren van de Neckar zijn de Enz, Kocher, Jagst, Fils, Rems, Murr, Sulm, Kocher, Elz, Elsenz, Glatt. Het dal van de Neckar trekt veel toeristen. Bekende plaatsen aan de rivier zijn Heilbronn, Tübingen, Neckarsulm, Bad Wimpfen, Neckarsteinach, Neckargemünd, Heidelberg en Stuttgart. Een aantal bezienswaardigheden langs de rivier zijn de kastelen van Heidelberg, Guttenberg, Hornberg, Zwingenberg en Hirschhorn. De Neckar-Alb Spoorlijn (Neckar-Alb-Bahn) is een belangrijke treinverbinding van Stuttgart via Reutlingen naar Tübingen. De spoorlijn volgt voor een groot deel de loop van de Neckar.
 

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.