Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Elbe

De Elbe, in Tsjechië de Labe genaamd, is met een lengte van 1164 kilometer en een stroomgebied van 144.000 km² één van de belangrijkste rivieren van Midden-Europa. De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte en mondt uit in de Noordzee in Duitsland. Haar grootste zijrivieren zijn de Moldau en de Saale.

De Elbe stroomt via Pardubice en Ústí nad Labem naar het westen en komt ten zuidoosten van Dresden Duitsland binnen. Het bergachtige gebied tot Dresden heet de Sächsischer Schweiz. Vanaf Riesa bereikt de Elbe het laagland en begint de middenloop van de rivier. In dit stroomgebied van de Elbe liggen ook de bekende plaatsen als Torgau en Wittenberg. Via Dessau en Magdeburg loopt de middenloop van de Elbe verder in noordwestelijke richting.

Bij het stadje Lauenburg begint het Elbe-Lübeckkanaal, dat de rivier sinds 1900 met de Oostzee verbindt. Iets verder stroomafwaarts bevindt zich bij Geesthacht een stuw: vanaf hier is er getijwerking en begint de benedenloop van de rivier. Aan de benedenloop domineert de stad Hamburg, de grootste stad aan de Elbe. De Elbe splitst zich hier in twee takken: de Norderelbe en de Süderelbe, die zich later weer verenigen. Het gedeelte van de benedenloop van Hamburg tot de Noordzee staat bekend als Niederelbe.

De Elbe mondt bij Cuxhaven via een estuarium uit in de Noordzee. Het estuarium bereikt bij Cuxhaven zijn grootste breedte: 15 km. De voortzetting van de Elbe in de Waddenzee heet de Buitenelbe. Tijdens deze reis bevaart u de Elbe vanaf Bad Schandau tot aan Magdeburg.
 

Gerelateerde cruises

Kerstcruise Elbe

Kerstcruise Elbe

9-daagse cruise Vertrek: 19 december 2019 vanaf € 1298 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.