Vaargebieden

Bij Friendship Cruises heeft u volop keus uit verschillende cruises. Onze cruises brengen u over de hele wereld. Van de Seine tot de Mekong en van de Rhône tot de Irrawaddy: laat u verrassen door het veelzijdige aanbod van Friendship Cruises.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Donau

De Donau: cruisen langs rijke culturele (hoofd)steden
Een cruise over de Donau betekent varen over de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer. Zij doorkruist hierbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan duizend jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs de oevers van de Donau ontstonden. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de 'Koningin van Europa'.  

Ruim 2.572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor een van onze Donau cruises.  Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt de rivier zoals gezegd toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

De mooiste Donau cruise naar Boedapest

Donaudelta aan de Zwarte Zee: cruisen door schilderachtig natuurschoon
Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. Dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië; een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

In de Donaudelta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor, meer dan waar ook ter wereld in een zo beperkt gebied, waarvan ruim zeventig van niet-Europese herkomst. De delta is dan ook een kruispunt van vijf vogeltrekroutes. Ondanks al het water, leven er in de Donaudelta ook tal van landdieren, waaronder de otter, het wilde zwijn en de wilde kat. De flora is nog meer divers. Waterriet en papyrus komen in grote arealen van de delta voor; uitgestrekte gebieden zijn bedekt met koningsvarens. In het noorden van de Donaudelta strekt zich een uniek bosgebied uit, het Letea-bos, met majestueuze eiken van meer dan honderd jaar oud. Daartussen slingeren als in een tropisch regenwoud tot lianen uitgegroeide klimplanten. Ongeveer 40.000 hectare van de Donaudelta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard. Stap en boord en ontdek dit unieke natuurschoon tijdens een Donau cruise.

VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN
De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder 'vaarschema'.

Bekijk de cruises door dit vaargebied

Kerstcruise Majestueuze Donau

Kerstcruise Majestueuze Donau

9-daagse cruise Vertrek: 20 december 2021 vanaf € 1398 p.p.
Vertrek uit Noord-Nederland
Kerstcruise Klassieke Donau Lezersreis

Kerstcruise Klassieke Donau Lezersreis

9-daagse cruise Vertrek: 20 december 2021 vanaf € 1398 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.