Touringcar

Met Friendship Cruises ontdekt u de mooiste rivieren van Europa. Per reis staat beschreven wat de plaats van inscheping is. Voor Rijn- en Moezelcruises is dat veelal Arnhem of een andere plaats in Nederland. Voor een cruise over bijvoorbeeld de Rhône of de Seine in Frankrijk of de Donau scheept u in het buitenland in, bijvoorbeeld in Lyon, Parijs of Passau. Het vervoer per touringcar van Nederland naar de plaats van inscheping is altijd inbegrepen in onze reissom. Friendship Cruises kiest voor kwaliteit, u reist daarom per Comfort Class touringcar vanaf Nederland naar de plaats van inscheping.

Comfort Class
Comfort Class houdt in dat er ca. 42 stoelen in de touringcar geplaatst worden. Doordat er minder stoelen in de touringcar geplaatst worden dan bij Tourist Class, is de afstand tussen de stoelen groter. U heeft dus meer beenruimte. Comfortabel op reis!

Tourist Class
Voor excursies ter plaatse, korte transfers of korte aan- en afvoerroutes naar de plaats van inscheping maken wij soms gebruik van Tourist Class bussen.

ANVR-Busclassificatie
ANVR-organisatoren van busreizen hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning. 

De verschillen zijn:

  Tourist Class Comfort Class
Onderlinge stoelafstand 75 cm 85 cm
Hoek verstelbaarheid stoel 30 graden 35 graden
Voetsteun vast  verstelbaar
Verstelbare beensteun nee nee


Keurmerk Busbedrijf
Uw reis moet een onvergetelijk succes worden. Daarom werken ANVR-reisorganisatoren uitsluitend met busbedrijven die het Keurmerk Busbedrijf hebben. Dit kwaliteitslabel wordt elk jaar na strenge controles verleend door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Busbedrijf. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Rijksdienst voor het wegverkeer, de Rijksverkeersinspectie en de stichting STO voor de controle van de sociale voorschriften. U wilt dit even controleren? Dat kan altijd. De touringcarbedrijven met erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf zijn gemakkelijk te herkennen. Alle touringcars zijn voorzien van genummerde keurmerkstickers, die naast de entreedeur, aan de chauffeurszijde en aan de achterkant van de touringcar zijn aangebracht. Het vermelde jaartal geeft de actualiteit van de erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf aan: de sticker dient altijd van het lopende kalenderjaar te zijn! Bovendien voeren alle keurmerkbedrijven het door de stichting verstrekte bedrijfsschild en hebben zij een jaarcertificaat met het logo van de stichting. Ook voor ons geldt: met vertrouwen op weg!

Niet roken in de touringcar
ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.