Lees meer over riviercruises per touringcar

uw friendship cruises touringcar

Met Friendship Cruises ontdekt u de mooiste rivieren van Europa. Per reis staat beschreven wat de plaats van inscheping is. Voor Rijn- en Moezelcruises is dat veelal Arnhem of een andere plaats in Nederland. Voor een cruise over bijvoorbeeld de Rhône of de Seine in Frankrijk of de Donau scheept u in het buitenland in, bijvoorbeeld in Lyon, Parijs of Passau. Het vervoer per touringcar van Nederland naar de plaats van inscheping is altijd inbegrepen in onze reissom. Friendship Cruises kiest voor kwaliteit, u reist daarom per Comfort Class touringcar vanaf Nederland naar de plaats van inscheping.

Comfort Class
Comfort Class houdt in dat er ca. 42 stoelen in de touringcar geplaatst worden. Doordat er minder stoelen in de touringcar geplaatst worden dan bij Tourist Class, is de afstand tussen de stoelen groter. U heeft dus meer beenruimte. Comfortabel op reis!

Tourist Class
Voor excursies ter plaatse, korte transfers of korte aan- en afvoerroutes naar de plaats van inscheping maken wij soms gebruik van Tourist Class bussen. 

ANVR-Busclassificatie
ANVR-organisatoren van busreizen hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning. 

De verschillen zijn:

  Tourist Class Comfort Class
Onderlinge stoelafstand 75 cm 85 cm
Hoek verstelbaarheid stoel 30 graden 35 graden
Voetsteun vast  verstelbaar
Verstelbare beensteun nee nee

 

Keurmerk Busbedrijf
Uw reis moet een onvergetelijk succes worden. Daarom werken ANVR-reisorganisatoren uitsluitend met busbedrijven die het Keurmerk Busbedrijf hebben. Dit kwaliteitslabel wordt elk jaar na strenge controles verleend door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Busbedrijf. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Rijksdienst voor het wegverkeer, de Rijksverkeersinspectie en de stichting STO voor de controle van de sociale voorschriften. U wilt dit even controleren? Dat kan altijd. De touringcarbedrijven met erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf zijn gemakkelijk te herkennen. Alle touringcars zijn voorzien van genummerde keurmerkstickers, die naast de entreedeur, aan de chauffeurszijde en aan de achterkant van de touringcar zijn aangebracht. Het vermelde jaartal geeft de actualiteit van de erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf aan: de sticker dient altijd van het lopende kalenderjaar te zijn! Bovendien voeren alle keurmerkbedrijven het door de stichting verstrekte bedrijfsschild en hebben zij een jaarcertificaat met het logo van de stichting. Ook voor ons geldt: met vertrouwen op weg!

Niet roken in de touringcar
ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

vertreklocaties

Inscheping in het buitenland
Indien de inscheping in het buitenland plaatsvindt, reist u via een centraal opstappunt in Nederland. Voor de Donau-, Rijn- en Elbecruises zijn dat Veenendaal of Babberich en voor de Seine- en Rhônecruises zijn dat Gilze of Rotterdam. Voor de Oostzeecruises is dat Hengelo. Graag geven we u wat meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Gilze-Tilburg, hotel Van der Valk:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren, aan de zijkant van het hotel. U boekt al een 1- of 2-persoonskamer v.a. € 89,- per nacht o.v.v. Friendship Cruises.

Hotel Gilze-Tilburg
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
Tel.nr.: 0161-45 49 51
A58, afslag 12
Wanneer u niet in het hotel logeert staat de hoteldirectie het niet toe dat u daar uw auto parkeert. Hotel Van der Valk maakt gebruik van een slagboom en een uitrijkaart.

Veenendaal, hotel Van der Valk:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren. U boekt een overnachting met 12,5% korting o.v.v. Friendship Cruises**.

Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel.nr.: 0318-799 060
A12, afslag 23
Wanneer u niet in het hotel logeert staat de hoteldirectie het niet toe dat u daar uw auto parkeert. Hotel Van der Valk maakt gebruik van een slagboom en een uitrijkaart.

Station Veenendaal NS de Klomp:
Hier kunt u uw auto gratis parkeren voor de duur van de reis aan de Dokter Hoolboomweg.

Babberich, restaurant 't Centrum:
Wanneer u met eigen vervoer naar Babberich reist kunt u hier voor de gehele duur van de reis uw auto parkeren tegen een kleine vergoeding van ca. € 3,00 per dag, ter plaatse contant te betalen (niet overdekt, eigen risico).

Restaurant 't Centrum Babberich
Dorpstraat 78
6909 AN Babberich
A12, afslag 30

Hengelo, hotel Van der Valk:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren. U boekt al een 1- of 2-persoonskamer v.a. € 97,- per nacht, incl. ontbijt o.v.v. Friendship Cruises.

Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
7556 BN Hengelo
074-8000 800
A1, afslag 30

Rotterdam, Metrostation Capelsebrug:
Bij Metrostation Capelsebrug kunt u uw auto gratis parkeren voor de duur van de reis (niet overdekt, eigen risico).

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om u weg te laten brengen naar één van onze opstappunten. Tevens bieden wij ook Taxiservice aan.


Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.