Lees meer over uw vervoer en vertrek met Friendship Cruises

Hoe laat vertrekt mijn cruise?
Wanneer u in Amsterdam, Rotterdam of Arnhem inscheept, vindt de inscheping doorgaans plaats tussen 15:00 uur en 17:00 uur ’s middags. Tijdens de Kerstcruises is dit doorgaans tussen 09:00 uur en 11:00 uur ’s morgens.

Wanneer u per Comfort Class touringcar naar het buitenland vertrekt om daar in te schepen, dan zijn de richtlijnen qua vertrektijden, onder voorbehoud van wijzigingen, als volgt:

Hengelo, hotel Van der Valk: 07.30 uur
Veenendaal, hotel Van der Valk: 08.00 uur
Veenendaal, station NS De Klomp:  08.15 uur
Babberich, Restaurant `t Centrum: 09.00 uur
Rotterdam, metrostation Capelsebrug: 08.00 uur
Gilze-Tilburg, hotel Van der Valk: 09.00 uur

Vanaf welke locatie vertrekt mijn cruise?
Inscheping in Nederland
Onze riviercruises die beginnen in Nederland, starten in Arnhem, Rotterdam of Amsterdam. Kiest u ervoor om met eigen vervoer naar het schip te gaan, dan raden wij u aan uw auto te parkeren in een parkeergarage of op een officiële parkeerplaats. Parkeren aan de kade wordt afgeraden in verband met de mogelijkheid van hoge waterstanden. Wij adviseren u graag als volgt.

Arnhem
De inscheping in Arnhem vindt doorgaans plaats aan de Rijnkade tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug of aan de Nieuwekade even boven de John Frostbrug. Hier kunt u gebruik maken van de parkeergarages in de omgeving:
- Parkeergarage Q-park, Broerenstraat 51;
- Parkeergarage Musis, Velperbinnensingel 2;
- Parkeergarage Rozet, Langstraat 10.

Rotterdam
Wanneer de inscheping plaatsvindt aan de Boompjeskade adviseren wij u te parkeren in één van de parkeergarages in de omgeving:
- Parkeergarage Oude Haven, Burg. van Walsumweg 718;
- Parkeergarage Westblaak, Hartmansstraat 35;
- Parkeergarage Erasmusbrug, Willemsplein 2;
- Parkeergarage World Port Center, Wilhelminakade 981.

De inscheping kan ook plaatsvinden aan de Piet Smitkade. U kunt dan gebruik maken van parkeergarage Veranda, Siem Heidenstraat 6.

Indien de inscheping plaatsvindt aan de Oosterkade adviseren wij u gebruik te maken van Parkeergarage Oude Haven, Burg. Van Walsumweg 718.

Amsterdam
De inscheping vindt in de regel plaats aan de Piet Heinkade, Ruijterkade of Javakade. Hier is geen parkeergelegenheid. Mocht u uw auto willen parkeren voor de duur van de reis, dan adviseren wij u dat te doen in één van de parkeergarages in de omgeving, bijv. Parking Centrum Oosterdok, Oosterdoksstraat 150.

Inscheping in het buitenland
Indien de inscheping in het buitenland plaatsvindt, reist u via een centraal opstappunt in Nederland. Voor de Donau-, Rijn- en Elbecruises zijn dat Veenendaal of Babberich en voor de Seine- en Rhônecruises zijn dat Gilze of Rotterdam. Voor de Oostzeecruises is dat Hengelo. Graag geven we u meer informatie over de parkeermogelijkheden.

Gilze-Tilburg, hotel Van der Valk*:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren, aan de zijkant van het hotel. U boekt al een 1- of 2-persoonskamer v.a. € 89,- per nacht o.v.v. Friendship Cruises**.

Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
0161-45 49 51
A58, afslag 12

Veenendaal, hotel Van der Valk*:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren. U boekt een overnachting met 12,5% korting o.v.v. Friendship Cruises**.

Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
0318-799 060
A12, afslag 23

Station Veenendaal NS de Klomp:
Hier kunt u uw auto gratis parkeren voor de duur van de reis aan de Dokter Hoolboomweg.

Babberich, restaurant 't Centrum:
Wanneer u met eigen vervoer naar Babberich reist kunt u hier voor de gehele duur van de reis uw auto parkeren tegen een kleine vergoeding van ca. € 3,00 per dag, ter plaatse contant te betalen (niet overdekt, eigen risico).

Dorpstraat 78
6909 AN Babberich
A12, afslag 30

Hengelo, hotel Van der Valk*:
Uitsluitend wanneer u hier de avond voor vertrek een overnachting boekt, kunt u uw auto hier de gehele reis gratis parkeren. U boekt al een 1- of 2-persoonskamer standaard v.a. € 97,- per nacht, incl. ontbijt o.v.v. Friendship Cruises**.

Bornsestraat 400
7556 BN Hengelo
074-800 0800
A1, afslag 30

Rotterdam, Metrostation Capelsebrug:
Bij Metrostation Capelsebrug kunt u uw auto gratis parkeren voor de duur van de reis (niet overdekt, eigen risico).

*Wanneer u niet in het hotel logeert staat de hoteldirectie het niet toe dat u daar uw auto parkeert. Hotel Van der Valk maakt gebruik van een slagboom en een uitrijkaart.
**Kijk bij uw desbetreffende reis voor meer informatie.

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om u weg te laten brengen naar één van onze opstappunten. Tevens bieden wij ook Taxiservice aan. Kijkt u hiervoor op [landingspagina]

Wanneer uw cruise vertrekt vanuit het buiteland, dan is vervoer naar de opstapplaats altijd inbegrepen bij uw reis. Vaak gebeurt dit per luxe touringcar.Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.