Lees meer over de reis & documenten

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?
Uw reisbescheiden ontvangt u per post circa 10 dagen voor vertrek van uw reis.

Kan ik een overzicht krijgen van mijn reisroute?
Het volledige reisprogramma vindt u terug op de website bij uw reis onder het tabblad ‘vaarschema’. Hier staat uw reisroute van dag tot dag beschreven. U ontvangt deze informatie ook bij uw reisbescheiden.

Heb ik een reisverzekering nodig?
Wij raden u zeker aan om bij de boeking van uw reis een reisverzekering af te sluiten.  Mocht er onverwacht iets gebeuren tijdens uw reis dan zorgt de reisverzekering ervoor dat u niet voor bijzonder hoge kosten komt te staan. 

Wanneer u een reisverzekering afsluit bij Friendship Cruises zijn de volgende dekkingen standaard inbegrepen:
- Personenhulp
- Bagage
- Geneeskundige kosten 

De kosten hiervoor zijn:
- Reisverzekering Comfort Europa: € 1,77 per persoon per dag
- Reisverzekering Comfort Wereld: € 2,92 per persoon per dag

Naar wens kunt u uw reisverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:
- Geldverzekering: € 0,50 per persoon per dag
- Reis rechtsbijstand:  € 0,18 per persoon per dag
- Ongevallen (uitkering bij invaliditeit of overlijden): € 0,15 per persoon per dag
- Skiën en snowboarden: € 1,00 per persoon per dag

Daarnaast is het mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij Friendship Cruises. U hoeft dan niet voor elke reis afzonderlijk een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Wanneer u meerdere malen per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering voordeliger.

Heb ik een visum nodig?
U heeft alleen een visum nodig voor een aantal bestemmingen uit ons aanbod ‘riviercruises wereldwijd’. Als dit het geval is dan wordt u daar bij boeking over geïnformeerd door onze cruisespecialisten.

Zijn er documenten die ik in moet vullen voordat ik op reis kan gaan?
In verband met COVID-19 is het momenteel verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen die u bij inscheping in dient te leveren. Hiermee verklaart u dat u gezond bent en geen COVID-gerelateerde klachten heeft.
Wanneer uw reis begeleid wordt door een Friendship Cruises cruiseleader vragen wij u ook een personaliakaart in te vullen, zodat de cruiseleader uw contactgegevens bij de hand heeft en op de hoogte is van eventuele bijzonderheden.

Heb ik vaccinaties nodig? 
Voor een aantal landen gelden er bijzondere voorschriften voor de gezondheid. Bij verschillende (verre) reizen worden vaccinaties en beschermende maatregelen aangeraden. Het is belangrijk om u goed voor te laten lichten over de gezondheidsrisico's van uw reisbestemming.

Thuisvaccinatie.nl: reisvaccinaties aan huis!
Friendship Cruises werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. De erkende artsen van Thuisvaccinatie vaccineren u en uw reisgenoten bij u thuis. Ook 's avonds en in het weekend. Ondanks de unieke service aan huis van Thuisvaccinatie, betaalt u niet meer dan bij uw huisarts, GGD of andere vaccinatiecentra. Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden reisvaccinaties vaak vanuit uw aanvullende zorgverzekering vergoed. Lees meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

Bekijk hier welke vaccinaties er nodig zijn voor uw reisbestemming.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
- Vaccinatie en reisadvies bij je thuis
- Buiten kantooruren en in weekenden
- Vaccinatie door erkende artsen
- Vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Hoe werkt thuisvaccinatie?
Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over vaccineren via thuisvaccinatie.nl.Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.