Boutique Cruises

Boutique Cruises
Exclusive Small Luxury Rivercruises

Een Boutique Cruise betekent:

  • Cruisen over een bijzondere rivier in een kleiner gezelschap
  • Het ontdekken van exotische landschappen en sprankelende steden van verre, minder vanzelfsprekende bestemmingen waar het authentieke behouden is gebleven, u reist ‘off the beaten track’
  • Begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen die de taal spreken en u alle interessante wetenswaardigheden vertellen over de cultuur, tradities en geschiedenis
  • Boeiende excursies die zowel tijdens de cruise als het landprogramma inbegrepen zijn

Natuurlijk bezoekt u de toeristische hoogtepunten van uw bestemming. Zo stopt u tijdens uw Boutique Cruise over de Mekong in Vietnam en Cambodja onder meer in Phnom Penh voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de zilveren pagode en de Killing Fields. We nemen u echter ook graag mee naar dat mooie stukje ongerepte natuur of dat authentieke dorpje. Samen met uw gids rijdt u in een riksja over het Vietnamese platteland en bezoekt u de rijstpapier bedrijfjes in Cai Be. Voor kleinere waterwegen worden toerbootjes gebruikt om dieper de jungle in te kunnen trekken en de vele soorten vogels te spotten. Nieuw in ons programma is een cruise langs de kalkstenen rotsformaties in Halong Bay met een bezoek aan het levendige Hanoi. Tussendoor ziet u ook lokale markten en dorpen, zoals Viet Tri. In Myanmar bezoekt u langs de Irrawaddy de magische vallei van Bagan, met duizenden tempels en pagodes. Ook wordt u meegenomen naar landelijk Yandabo en bezoekt u de teakhouten kloosters in Sale. Tijdens uw cruise over de Amazone springen dolfijnen voor het schip uit, papegaaien vliegen over en er klinkt geschreeuw van brulapen. De Taj Mahal kan zeker niet worden overgeslagen tijdens uw reis door India, maar daarnaast bezoekt u plaatsen langs de Ganges die nog door weinig toeristen zijn ontdekt. Unieke ervaringen die uw reis onvergetelijk zullen maken! Met een Boutique Cruise van Friendship Cruises kiest u voor iets speciaals, kleinschaligheid en exclusiviteit.

Boutique Cruises zijn het neusje van de zalm.
Aan boord van luxe 4- en 5-sterren***** boutiqueschepen ontdekt u de mooiste rivieren wereldwijd. Begin de dag met een les tai chi op het Zonnedek of een ontbijt op uw eigen balkon. Wie geen zin heeft in een excursie over land of op het water, blijft tijdens de Mekongcruise aan boord voor een massage of om Vietnamees te leren koken. Tijdens uw cruise over de Amazone en haar zijrivieren in Peru springt een roze zoetwaterdolfijn voor het schip uit, kleurige papegaaien vliegen over, uit het regenwoud klinkt het geschreeuw van brulapen en onder de groene deken van waterplanten liggen alligators op de loer. Uw chef-koks zorgen voor uitstekende maaltijden met lokale specialiteiten en organiseren kookworkshops of lezingen over de culinaire hoogstandjes en tradities van uw bestemming.

Comfortabel genieten!
U vaart op schepen variërend in grootte van ca. 25 tot 65 passagiers, die ver uitstijgen boven de doorsnee varende hotels voor de massa, waar ca. 140 tot 155 passagiers aan boord zijn. U maakt uw cruise in een internationaal gezelschap, bestaande uit onder andere Amerikanen, Australiërs, Engelsen, Russen of Fransen.

Reis op maat
Vooraf en aansluitend aan uw cruise maken wij het programma af met een aantrekkelijk landprogramma. Natuurlijk is het voor deze unieke bestemmingen mogelijk uw reis op maat aan uw specifieke wensen aan te passen. Vanwege onze bijna 40 jaar ervaring en de samenwerking met betrouwbare partners zijn wij als geen ander in staat om uw persoonlijke wensen te vertalen in een reisvoorstel op maat. U bent zelf de regisseur!

Klik hier voor het uitgebreide aanbod in Boutique Cruises van Friendship Cruises. Kijk per vertrek onder het tabblad 'Boek Nu' voor alle mogelijke vertrekdata, bij meerdere rivieren met elke week vertrek! 

Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.