Wim Smits

Mijn naam is Wim Smits. Na een maatschappelijke carrière waarin ik voornamelijk als klantenadviseur werkzaam was in de reizen- en de sanitairbranches ben ik inmiddels alweer een aantal jaren actief als reisleider. Voor Friendship Cruises maakte ik al een aantal cruises op verschillende Europese rivieren als 'cruiseleader'.

Daarbij heb ik ervaren dat de rivierdalen van de grote Europese rivieren een echte geschiedkundige schatkamer zijn. Deze rivierdalen vormden immers in vroeger eeuwen steeds een 'thuis' voor vissers en landbouwers en daarnaast de natuurlijke routes voor legers, volksverhuizers, handelaren, pelgrims, kruisvaarders en andere reizigers en ook de communicatie tussen de kerkelijke en wereldlijke machthebbers. Ook vormden ze natuurlijke grenzen tussen onder verschillende invloed staande gebieden. En al die passanten hebben er wel hun sporen achtergelaten: vaak met een interessant 'eigen' verhaal. Zo valt er heel veel te ontdekken langs die rivieren.

Op de reizen van Friendship Cruises kunt u tijdens de vaartrajecten genieten van de rust van het varen en het uitzicht op de vaak prachtige oevers, de luxe aan boord van uw hotelschip en de heerlijke maaltijden. Maar u zult het zeker zo prettig vinden om aan boord ook meer informatie te krijgen over de natuurlijke, historische en culturele context van het vaargebied en de aanlegplaatsen en tijdens de excursies interessante bezienswaardigheden te bezoeken.

Met enthousiasme en plezier zal ik u dan ook graag begeleiden op uw eigen 'ontdekkingsreis' op één van de aangeboden cruises. Ik vind het prettig om contact met de gasten te hebben en daarnaast verzorg ik ook graag nog wat 'entertainment' aan boord, samen met u als gasten en de boordpianist.

Als cruiseleader ben ik aan boord steeds voor u beschikbaar met de opdracht en instelling er voor u een onvergetelijke reis van te maken. Mijn devies is: 'Reizen moet een mens verrijken' en daar werk ik graag voor u aan mee.

Ik hoop van harte u aan boord op een van de Friendship Cruises te mogen ontmoeten.

Bekijk de gerelateerde cruises

Rhône en Saônecruise

Rhône en Saônecruise

9-daagse cruise Vertrek: 23 september 2020 vanaf € 1498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.