Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Abram Muller

 

Mijn naam is Abram Muller (1963). Ik ben reisleider, tolk/vertaler, freelance journalist en docent Nederlands. Ik woonde 20 jaar in Slowakije waar ik met steun van de Nederlandse Taalunie de vakgroep neerlandistiek aan de Comenius Universiteit te Bratislava oprichtte. Sinds 2005 werk ik in het toerisme intensief aan een betere promotie van Slowakije. Na kleinere publicaties over het land, verscheen in 2012 de reisgids Slowakije in de reeks Dominicus landengidsen van mijn hand. Ik publiceerde onder meer artikelen over Slowakije voor NRC Next. Jaarlijks organiseer ik Slowaakse culturele voorstellingen in Nederland. Vergeleken bij de andere landen van Midden-Europa, Tsjechië, Hongarije en Polen, is Slowakije ook op literair gebied onbekend. Zo besloot ik om ieder jaar een Slowaakse roman te vertalen in het Nederlands. In 2015 verscheen bijvoorbeeld de vertaling van een Slowaaks meesterwerk, 'De laatste regel' van Rudolf Sloboda, een roman die in de Nederlandse media zeer goed werd ontvangen.

Mijn achtergrond is Slavische Talen en Ruslandkunde en mijn specialisme is behalve Slowakije, de geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. Jarenlang heb ik als gids groepen van Friendship Cruises begeleid in Bratislava, tot ik besloot ook zelf eens mee te gaan als cruiseleader. Met Friendship Cruises ben ik sindsdien begrijpelijkerwijze op Donau- en Wolgacruises te vinden. Het is iedere keer weer een gunst om deze fantastische cruises over de Donau en Wolga mee te maken. Friendship Cruises is voor mij wat de naam zelf zegt: vriendschap vormt de basis voor een goede samenwerking met de leiding van het bedrijf, met mijn collega-cruiseleaders, met het personeel aan boord maar vooral met waar het altijd in de eerst plaats om gaat: de passagiers.

Bekijk de gerelateerde cruises

Incl. 3 dagen Boekarest!
Cruisen door de Donaudelta

Cruisen door de Donaudelta

12-daagse cruise Vertrek: 19 oktober 2021 vanaf € 2198 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.