Jeanette van Ginkel

Frankrijk is mijn land. Ik houd van de Franse taal en cultuur, de sfeer, de heerlijke gerechten en mooie wijnen. Ik rijd in een Renault en kijk graag naar de Tour de France. Niet zozeer om het klassement maar meer om de prachtige landschappen, kastelen, dorpjes enz. Wat is er in Frankrijk veel te zien en te beleven. Gelukkig weet ik ook wel dat dit ook voor andere landen geldt! Ik heb veel gereisd en van de wereld gezien. In Nederland, Europa en ver daarbuiten. 


Ook ben ik docente Frans op een grote middelbare school en geniet van mijn werk. Het is mooi om in contact te zijn met jonge mensen die hun weg zoeken naar volwassenheid en hen ook nog Frans te leren. Men vraagt mij vaak: “zijn die pubers niet verschrikkelijk vervelend?” Nee, ze zijn leuk. Regelmatig ben ik met hen op excursie. Heerlijk om te doen.

In 2016 besloot ik de opleiding tot reisleider te volgen bij IVOR. Ik solliciteerde bij Friendship Cruises en begeleid nu cruises. Er ging een onbekende wereld voor mij open. Luxe schepen, interessante excursies, heerlijke maaltijden, aardige collega’s. Bovenal fijne gasten. Mensen met verschillende achtergronden die ontspannen op reis zijn en mij zulke mooie verhalen vertellen. Bovendien bekende plaatsen zien vanaf het water, een nieuw perspectief. Feest aan boord dus.

Tot slot. De naam Friendship Cruises vind ik goed gekozen. Aan het begin van een reis zijn de gasten niet meer dan een lijst namen, de deelnemers kennen mij en elkaar niet en bij het einde van de cruise nemen we als vrienden afscheid van elkaar. Kan het mooier?

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.