Wouter Schmidt

Mijn naam is Wouter Schmidt en ik ben geboren in Amsterdam. Ik heb viool en altviool gestudeerd aan de Conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest. Doordat ik een deeltijdbaan had, 23 weken per jaar, heb ik daarnaast ook heel veel opgetreden en (muziek)lezingen gegeven in binnen- en buitenland.

Reizen en organiseren zijn naast cultuur en het muziek maken mijn passies en enkele jaren geleden heb ik bij de IVOR het diploma Reisleider behaald. Vervolgens heb ik een gedeeltelijke carrièreswitch gemaakt en ben nu voornamelijk als reisleider en als Classical Music Manager actief. Als cruiseleader heb ik de laatste jaren vele mooie cruises mogen begeleiden. Het voorbereiden en leiden van deze reizen doe ik met ontzettend veel plezier en mijn motivatie is alleen maar toegenomen de afgelopen jaren.
Soms combineer ik de reizen met mijn muziekpassie en treed ik tijdens de cruises op de Donau, de Rhône en de Rijn op met Het Klassiek Cruise Kwartet. Samen met drie geweldige en leuke collega’s op viool, cello en piano verzorgen wij dan dagelijks optredens met salonmuziek aan boord en geven dan tevens een concert 'aan wal', bijvoorbeeld in Boedapest. Tevens verzorg ik de muzikale toelichtingen aan boord in het geval de gasten een opera of concert zullen bijwonen gedurende de reis, maar natuurlijk voorzie ik de klanten ook altijd van informatie over bezienswaardigheden van de streken waar wij doorheen varen!

De cruises met Friendship Cruises zijn zeer bijzonder, omdat je de mooie omgeving waarin je je bevindt nu eens vanaf een andere kant kunt bekijken: namelijk vanaf het water. Tijdens het verblijf op het Zonnedek of al genietend van een heerlijk diner, zie je zo de mooiste landschappen aan je voorbij glijden, afgewisseld door prachtige en interessante excursies aan de wal.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.