Jacqueline van Bergen HenegouwenOp 9 februari 1952 werd ik geboren in Naaldwijk, een plaats met 18.500 inwoners, onder de rook van Den Haag. Na de middelbare school, Engels studeren in Guildford, Frans in Toulon, Duits in Osterode am Harz en Spaans in Malaga. Met succes twee toeristische opleidingen gevolgd, en de wijnacademie in Maarn gedaan. Ik mag mij nu vinoloog noemen.

Ik heb een vrij lange voor- en achternaam, die moeilijk te onthouden is, dus al gauw noemt iedereen mij Jackie.

Als Tour Manager van het excursiebureau aan boord van diverse luxe 4- en 5-sterren cruiseschepen, had ik het geluk, bijna de hele wereld over te kunnen varen. Op schitterende plekken stond ik oog in oog met bijzondere mensen, dieren en planten.

Ik vind het heerlijk om reizen die georganiseerd worden door Friendship Cruises te begeleiden. De uitstekende kwaliteit van de riviercruiseschepen, varende luxe hotels, spreekt mij aan, evenals de bijzonder goede begeleiding van de medewerkers van Friendship Cruises.

Als we met zijn allen veel genieten en vooral veel lachen, dan zijn onze gezamenlijke reizen op een chique riviercruiseschip een blijvend succes, met u, de gast, als het stralende middelpunt.

« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.