Annelies Borghs

Ik ben Annelies Borghs en ik werk sinds 2008 voor Friendship Cruises. Jarenlang heb ik buiten Europa gewoond: eerst in het Midden Oosten, daarna in de Verenigde Staten en vervolgens in verschillende Aziatische landen. Het was een geweldige ervaring, omdat ik zo de diverse culturen van binnenuit heb leren kennen. Terug in Nederland bleef het kriebelen en ik kon de aantrekkingskracht, die vooral het Verre Oosten op me uitoefende niet van me afschudden. Al snel was ik daar weer terug, maar nu als reisleidster.

Als cruiseleader voor Friendship Cruises blijf ik dichter bij huis, maar het werk blijft net zo leuk. Het is voor mij een ontdekking hoe boeiend de landen langs de Europese rivieren zijn en het geeft altijd weer veel voldoening om na afloop tevreden gasten uit te zwaaien. Friendship Cruises maakt gebruik van prachtige schepen met een uitstekende service en heerlijk eten. Ook de support die de cruiseleaders krijgen ter voorbereiding van een cruise en onderweg is fantastisch. De betrokkenheid is groot.

Het werk als cruiseleader valt prima te combineren met mijn baan als docente aan een mbo en hbo voor toerisme en hospitality. De studenten gaan in mei op stage waardoor ik de hele zomer andere dingen kan doen, zoals het begeleiden van reizen. De combinatie van reizen begeleiden en werken in het onderwijs vind ik perfect. Ik kan de studenten veel vertellen over 'de wijde wereld' en over mijn ervaringen als reisleidster, terwijl ik mijn passie, het begeleiden van reizen, ook kan uitoefenen.


Bekijk de gerelateerde cruises

Ontdekking van de Donaudelta

Ontdekking van de Donaudelta

17-daagse cruise Vertrek: 22 juni 2020 vanaf € 2498 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.