Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Kerstcruises 2019: vier de kerstdagen op onze luxe 5-sterren kerstcruise over de romantische Rijn

Luxe, muziek en lekker eten tijdens kerstcruise Rijn

Het kerstfeest staat vooral in het teken van mooie herinneringen maken. Een kerstcruise Romantische Rijn door Duitsland is bij uitstek geschikt om de kerstdagen onvergetelijk te maken. Aan boord van maar liefst drie verschillende varende hotels bieden wij u een 7-daagse kerstcruise over de Rijn aan met vertrek op 21 december 2019.

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Van deze kerstcruise Rijn mag u verwachten:

• een Kerstcruise Rijn vanuit uw eigen regio: vertrek uit Rotterdam of Arnhem
• een exclusief kerstconcert voor Friendship Cruises passagiers in de Sint-Kastorbasiliek in Koblenz op Eerste Kerstdag
• de beroemde Burchten en Kastelenroute (Romantische Strasse) tijdens de feestdagen
• de nieuwste 5-sterren hotelschepen voor uw kerstcruise Rijn
• bekende Duitse kerst(markt)steden langs de Rijn: Düsseldorf, Bonn, Rüdesheim en Keulen
• uitgebreide kerstdiners aan boord tijdens uw kerst riviercruise Rijn naar Duitsland

Vraag brochure kerstcruise Rijn aan

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Onvergetelijke Eerste Kerstdag tijdens kerstcruise Rijn

Op 25 december 2019 vieren we op onvergetelijke wijze Eerste Kerstdag. De luxe varende hotels varen ’s morgens vanuit Rüdesheim (George Eliot en Oscar Wilde) dan wel Mainz (Emily Brontë) naar Koblenz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel. Deze route is niet zomaar uitgekozen voor dit moment tijdens uw kerstcruise Rijn. Uw hotelschip volgt namelijk de alom bekende route waarbij achter elke bocht een nog mooiere burcht opdoemt. Naar deze Romantische Strasse en de Loreley heeft u vast al lange tijd uitgekeken.

Op loopafstand van de ligplaats in Koblenz staat de Sint-Kastorbasiliek. Diverse muzikale talenten hebben wij bereid gevonden om vandaag voor u het hoogtepunt van uw kerstcruise Rijn te verzorgen: een klassiek concert waarbij zij en u samen de mooiste kerstliederen ten gehore brengen.

Ondertussen worden aan boord de voorbereidingen getroffen voor een uitbundig en feestelijk kerstdiner. Sluit ’s avonds deze meest speciale dag van uw kerstcruise over de Rijn op gepaste wijze af met kerstliederen in de salon. 

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Programma op Tweede Kerstdag gedurende kerstcruise Rijn

Tweede Kerstdag begint tijdens uw Rijn kerstcruise met het vertrek uit Koblenz. Uw 5-sterren schip zet koers naar de volgende bestemming van uw kerst riviercruise over de Rijn: Keulen (George Eliot en Oscar Wilde) dan wel Bonn (Emily Brontë).

In de middag verkent u de Domstad zowel lopend als aan boord van een toeristentreintje. Beethovenstad Bonn zult u door middel van enkel een stadswandeling ontdekken. Hierna is de laatste avond van uw Rijn kerstcruise alweer aangebroken en is het langzaam tijd om naar de plaats van ontscheping (Rotterdam of Düsseldorf) te varen. U geniet nog van een gezellige avond en bespreekt met uw reisgenoten de mooiste belevenissen van uw kerst riviercruise Rijn.

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Kerstcruise Rijn aan boord van splinternieuw hotelschip George Eliot, 5-sterren luxe

Speciaal tijdens de kerstdagen wordt er extra uitgepakt. Daarom is voor de kerstcruise Rijn in Duitsland het allernieuwste hotelschip George Eliot met bouwjaar 2019 voor u uitgekozen, een varend hotel dat maar liefst vijf sterren telt. Bovendien is voor deze kerstcruise over de Rijn zowel de inscheping op 21 december 2019 als de ontscheping op 28 december 2019 in Rotterdam.

Gedurende uw kerstcruise Rijn door Duitsland is niet alleen aan boord aan alles gedacht. Klassieke excursielocaties tijdens een riviercruise Rijn zijn natuurlijk ook opgenomen in deze winterse Rijn kerstcruise: het imposante Schloss Benrath en het excentrieke Siegfried’s Musikkabinett. Proef de glühwein en andere kerstlekkernijen op de kerstmarkten van Düsseldorf en Bonn, die op de eerste dagen van uw kerst riviercruise Rijn volop voor kerstgezelligheid zorgen. U sluit uw Rijn kerstcruise af met de morgenexcursie ‘toeristentreintje en stadswandeling Keulen’.

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Kerstcruise Rijn van Rotterdam naar Düsseldorf 

Het 5-sterren schip Oscar Wilde uit 2017 kent voor de kerstcruise Rijn hetzelfde vaarschema en dezelfde vertrekdatum als de Rijn kerstcruise aan boord van de George Eliot, maar vaart op Tweede Kerstdag van Keulen naar Düsseldorf in Duitsland. Vanuit hier reist u per touringcar terug naar Rotterdam in Nederland.

Uw verblijf aan boord tijdens de Rijn kerstcruise kan bestaan uit:

• Cabine (Economy) van 15 / 16 m²
• Superior suite van 18 / 23 m²
• A-deluxe suite van 24 m²

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Kerstcruise Rijn met inschepig in Arnhem

Geeft u de voorkeur aan opstappen in Arnhem voor uw kerstcruise Rijn? Kiest u dan voor de kerstcruise Romantische Rijn aan boord van de Emily Brontë, het 5-sterren luxe hotelschip gebouwd in 2016. Op dag 2 en 3 van deze kerstcruise Rijn vanuit Arnhem kunt u heerlijk rondlopen op de kerstmarkten van Keulen en Rüdesheim in Duitsland.

In het charmante Boppard en het pittoreske Mainz wordt halverwege uw Rijn kerstcruise afgemeerd. Hier geniet u van vrije tijd en kunt u uw riviercruise met Kerstmis een eigen onuitwisbare invulling geven. Voordat u in het Duitse Düsseldorf ontscheept, wordt er als laatste excursie van uw kerstcruise over de romantische Rijn een stadswandeling door Beethovenstad Bonn georganiseerd.

De mooiste kerst riviercruise over de Rijn

Kerstmis in Duitsland

Rond het avonduur van 24 december (Kerstavond) gaan Duitse gelovigen naar de kerk voor de kerstnachtmis. In het programma van uw kerstcruise over de Rijn is er voldoende tijd vrijgemaakt om ook een kerstnachtdienst bij te wonen. De volgende dag is het echt Kerstmis. In Duitsland gaat dit, net als op uw kerst riviercruise Rijn, gepaard met een overvloed aan dranken en spijzen. Bij de lunch wordt kerststol geserveerd, ’s middags is er kerstkoek of kerstboomgebak bij de koffie, en voor het kerstdiner wordt uitgepakt met aardappelsalade, eend of kerstgans en kool.

Royale keuze voor boeken kerstcruise Rijn

Heeft u nog vragen over een kerstcruise over de Rijn? Of heeft u wellicht al een keuze kunnen maken voor een 5-sterren luxe Rijn kerstcruise? U kunt ons bereiken via de website www.friendshipcruises.nl, het telefoonnummer 088 – 13 07 300 en het e-mailadres info@friendshipcruises.nl.

Vier samen Kerstmis tijdens een kerstcruise Rijn!

Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.