Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Adembenemende Donau cruises op 4-, 5- en 6-sterren luxe hotelschepen

De Donau is de op één na langste rivier van Europa. Als u besluit mee te gaan op een van de Donau cruises komt u dan ook door een groot aantal landen. Afhankelijk van de geboekte Donau cruise, met Kerst en Oud & Nieuw of in de zomer, is een passend programma met excursies beschikbaar. Mogelijke excursies tijdens de Donau cruises zijn een stadstour door Belgrado en een Mozart- en Straussconcert in Wenen.

De mooiste Donau cruises

Waar ligt de Donau?

De oorsprong van de Donau rivier ligt bij het Duitse Donaueschingen, vlakbij Freiburg in het Zwrte Woud. Vanaf de oorsprong legt de Donau zo’n 2.860 kilometer af door de landen Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Maar de Donau is niet een op zichzelf staande rivier. Zo is de Lech een zijrivier van de Donau, maar ook onder meer de Naab, de Isar, de Inn en de Sava. Er valt dus genoeg te ontdekken tijdens een luxe cruise Donau door Europa.

De mooiste cruises Donau

Donau cruises Passau – Boedapest – Zwarte Zee

De Donau cruises hebben als opstapplaats in Nederland Veenendaal of Babberich. Vanuit Nederland vertrekt u per Comfort Class touringcar naar Passau voor uw Donau cruise Passau – Boedapest. Uiteindelijk kunt u ook een Donau cruise naar de Zwarte Zee maken, waarin de Donau uitmondt. Deze Donaudelta wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië en een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

De mooiste Donau cruises Zwarte Zee

Verdiend genieten tijdens Donau cruises

De luxe Donau cruises van Friendship Cruises staan in het teken van genieten. Niet alleen genieten van uw welverdiende vakantie, maar ook zeker genieten van het leven. U komt op de mooiste plaatsen van Europa tijdens onze Donau cruises, waar u kunt proeven van het leven in deze steden. Een dagje slenteren door Linz, Wenen, Bratislava of Budapest of heerlijk lunchen in Salzburg of Passau: het kan allemaal tijdens een van de Donau cruises 2019 of een cruise Donau 2020 van Friendship Cruises. Anderzijds is er volop natuur wanneer u tijdens de Donau cruise de Wachau doorkruist.

Bekijk hieronder onze video om een mooi beeld te krijgen van onze onvergetelijke Donau cruises.

Comfortabele cruises over de Donau

Bij Friendship Cruises bent u zeker van luxe en comfort aan boord van het cruiseschip. Niet voor niets kiezen wij voor onze Donau cruises alleen voor 4-, 5- en 6-sterrenschepen, zodat u tijdens de cruise ultiem comfort zult ervaren. De varende hotels zijn royaal van opzet en kennen een sfeervol interieur. Ook de cabines aan boord zijn van alle gemakken voorzien, zodat het u tijdens een van de Donau cruises aan niets zal ontbreken. Denkt u maar aan fitnessfaciliteiten, een whirlpool, een panoramabar en een massageruimte.

De mooiste Donau cruises

Brochure aanvragen over Donau cruises

U vindt op onze website www.friendshipcruises.nl veel informatie over de luxe Friendship Cruises Donau cruises die wij aanbieden, maar wij doen u ook graag een brochure toekomen. Hierin leest u meer over de riviercruises Donau die wij aanbieden. Ook vindt u in deze brochure een overzicht van alle andere cruises van Friendship Cruises. Wilt u meer weten over onze Donau cruises, neem dan telefonisch contact met ons op via 088-13 07 300. Een van onze medewerkers staat u dan graag te woord over het maken van een onvergetelijke cruise over de Donau. Stuurt u liever een e-mail? Schrijf dan naar info@friendshipcruises.nl.

De mooiste cruises over de Donau

Bekijk de gerelateerde cruises

Donau Rhapsody

Donau Rhapsody

8-daagse cruise Vertrek: 15 juli 2020 vanaf € 1298 p.p.
Donaucruise tot aan de Zwarte Zee

Donaucruise tot aan de Zwarte Zee

16-daagse cruise Vertrek: 25 juli 2020 vanaf € 2198 p.p.
Cruisen door de Donaudelta

Cruisen door de Donaudelta

12-daagse cruise Vertrek: 4 augustus 2020 vanaf € 2098 p.p.
Exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises!
Majestueuze Donau

Majestueuze Donau

9-daagse cruise Vertrek: 8 september 2020 vanaf € 1398 p.p.
Majestueuze Donau - Lezersreis NDC

Majestueuze Donau - Lezersreis NDC

9-daagse cruise Vertrek: 8 september 2020 vanaf € 1398 p.p.
Donaucruise tot aan de Zwarte Zee

Donaucruise tot aan de Zwarte Zee

16-daagse cruise Vertrek: 12 september 2020 vanaf € 2198 p.p.
Ontdekking van de Donaudelta

Ontdekking van de Donaudelta

17-daagse cruise Vertrek: 15 september 2020 vanaf € 2598 p.p.
Donau Rhapsody

Donau Rhapsody

8-daagse cruise Vertrek: 27 september 2020 vanaf € 1398 p.p.
Cruisen door de Donaudelta

Cruisen door de Donaudelta

12-daagse cruise Vertrek: 12 oktober 2020 vanaf € 2098 p.p.
Majestueuze Donau

Majestueuze Donau

9-daagse cruise Vertrek: 12 oktober 2020 vanaf € 1498 p.p.
Normaal € 1598,- p.p. € 600,- voordeel!
Kerstcruise Majestueuze Donau

Kerstcruise Majestueuze Donau

8-daagse cruise Vertrek: 20 december 2020 vanaf € 998 p.p.
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.