Cruiseschepen

De cruiseschepen van Friendship Cruises zijn de meest luxueuze in haar soort. Vaart u mee op één van onze riviercruises, dan verblijft u aan boord van 4- en 5-sterren hotelschepen. Tijdens de cruise zal het u qua comfort aan niets ontbreken in uw ruim opgezette cabine.

Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

Venice Simplon-Orient-Express en HS Amadeus Diamond

Venice Simplon-Orient-Express
Een stap aan boord van de prachtig glimmende rijtuigen van de legendarische Venice Simplon-Orient-Express doet de glorietijd van het reizen per trein herleven. In dit 'Grand Hotel op Wielen' geniet u van alle comfort en luxe die begin vorige eeuw slechts was voorbehouden aan royalty, aristocraten, filmsterren en... schrijvers.

Over de Venice Simplon-Orient-Express
De trein is samengesteld uit 17 met zorg gerestaureerde rijtuigen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. De mooie houtpanelen en de schitterende interieurs zijn creaties van beroemde Jugendstilkunstenaars onder wie René Lalique. Heel bijzonder is ook de zorg voor het detail in de restauratierijtuigen. Kostbaar linnen, tafelzilver en kristal verhogen de toch al voorname sfeer. U weet zich omringd met klassieke schoonheid. U reist in een monument op rails.

De service aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express is van het allerhoogste niveau. Laat de landschappen van Europa aan u voorbijglijden nadat u zich in uw compartiment heeft geïnstalleerd. Uw persoonlijke steward serveert het ontbijt en de afternoon tea in uw compartiment.

Als de avond valt, bent u welkom in het barrijtuig om onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen met uw medereizigers. Een pianist zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Als u later op de avond in uw compartiment terugkeert is deze veranderd in een comfortabel slaapvertrek. Op de cadans van de wielen valt u heerlijk in slaap om de volgende ochtend het nieuwe landschap te kunnen bewonderen.

Welkom aan boord
Aan boord beschikt u over een stijlvol ingericht 2-persoons privé-compartiment uit de jaren ’20 dat is afgewerkt met prachtige kostbare houtsoorten en glanzend koperwerk. Elke compartiment is voorzien van een boven- en een benedenbed. Veel compartimenten in de Venice Simplon-Orient-Express kunnen via een tussendeur met elkaar worden verbonden, zodat er een Cabin Suite ontstaat.
In uw compartiment kunt u gebruik maken van een geïntegreerde wastafel met warm en koud stromend water en zachte handdoeken. Tijdens het diner zorgt uw steward dat uw compartiment voor de nacht transformeert in een knus en comfortabel slaapvertrek. De bedden worden opgemaakt met eerste kwaliteit linnengoed. In het compartiment bevinden zich een stopcontact en individueel regelbare verwarming. De ruime toiletten bevinden zich aan het eind van elke rijtuig.

HS Amadeus Diamond *****
De Amadeus Diamond behoort, samen met de identieke zusterschepen, de Amadeus Elegant en de Amadeus Brilliant, tot de top van de riviercruiseschepen. Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 5-sterren hotelschip. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Welkom aan boord van HS Amadeus Diamond
In de sfeervolle panoramasalon op het Mozartdek is het goed toeven tijdens onze riviercruises. Ontspannen en genieten kunt u in de Panoramabar, de Amadeusclub en op het Zonnedek. Tevens zijn er fitnessfaciliteiten, een massageruimte en een kapsalon aan boord van de Amadeus Diamond. De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van uw luxe hotelschip aan niets ontbreekt. De Amadeus Diamond biedt plaats aan maximaal 146 personen.

Cabines als hotelkamers
De royale en comfortabele cabines aan boord van de Amadeus Diamond zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, telefoon, föhn, kluisje en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 15 m² met een panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 22 m². Enkel de suites beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben tevens een oppervlakte van 15 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Haydndek zijn ook enkele 1-persoons cabines gelegen van 10 m².

Liften aan boord van HS Amadeus Diamond
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.A- en B-cabines van 15 m² met panorama schuifpui en Frans balkon

  • A-suites maar liefst 22 m²
  • Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
  • Echte hotellift aan boord
  • Gratis fietsen aan boord
  • Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, €35,- per week
  • Bouwjaar 2009

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

 

Gerelateerde cruises

Rail & Sail: Venice Simplon-Orient-Express en Seine

Rail & Sail: Venice Simplon-Orient-Express en Seine

13-daagse cruise Vertrek: 4 september 2019 vanaf € 10698 p.p.
« naar overzicht
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.