Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

De reis van uw leven: een cruise over de Chobe

De pittoreske Chobe is een belangrijke waterweg op slechts tachtig kilometer van de Victoriawatervallen. Deze rivier - het decor voor onze Chobe cruise - vormt de noordgrens van het Chobe National Park en stroomt door het dierenrijke vierlandenpunt waar Namibië, Zambia, Botswana en Zimbabwe samenkomen. In deze streek leven bijna vijfhonderd vogelsoorten. U vindt hier tevens de grootste olifantenpopulatie in Afrika.

Wilt u zelf ook de mooie flora en fauna van Afrika ontdekken, maakt u dan een prachtige Chobe cruise met een kleinschalig, luxe cruiseschip, georganiseerd door Friendship Cruises. Het bezoek aan een echt Afrikaans dorp aan de rivier de Chobe en de kennismaking met hun traditionele cultuur zorgen voor onvergetelijke momenten. De Chobe cruise eindigt bij de Victoriawatervallen, één van de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Met name in het droge seizoen van april tot oktober, wanneer er verder landinwaarts nauwelijks water te vinden is, komen alle dieren naar de Chobe toe. U kunt echter het hele jaar door uitstekend het wildlife bewonderen tijdens een Chobe cruise met Friendship Cruises. Er is veel te zien aan de met riet begroeide oevers van de Chobe:

  • leeuwen
  • jakhalzen
  • luipaarden
  • hyena’s
  • giraffen
  • krokodillen
  • apen
  • bavianen
  • impala’s.

Met een beetje geluk vangt u tijdens de cruise over de Chobe nog een glimp op van de puku (antilope). De Chobe is de enige plek in Botswana waar dit extreem zeldzame dier kan worden waargenomen.

 

Wildlife cruise Chobe

Uw reis naar de Chobe begint in Kaapstad. Hier bezoekt u de beroemde Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg en het Robbeneiland. Na een verblijf in deze Zuid-Afrikaanse stad vliegt u naar Kasane in Botswana. Dit plaatsje is het beginpunt van uw Chobe cruise van vier nachten aan boord van het 5-sterren***** boutiqueschip Zambezi Queen. Dit schip is speciaal gebouwd voor Afrikaanse cruises met game drives over de rivier de Chobe.

Vanaf het Observatiedek of het privé-balkon van uw suite ziet u aan de oevers van de Chobe van heel dichtbij olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Na uw cruise over de Chobe ontdekt u nog de fascinerende stad Johannesburg met het kleurrijke township Soweto en het Apartheid Museum. Kortom, u ontdekt alle parels van de Chobe en ziet alle hoogtepunten van Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe tijdens een Chobe cruise.

Game Drive door Chobe National Park

Tijdens de Chobe cruise maakt u een spannende safari door het Chobe National Park, waar de grootste populatie wilde dieren in Afrika leeft. In het Chobe National Park ziet u zeker weten grote groepen olifanten, giraffen, zebra’s en buffels. Wellicht spot u zelfs leeuwen, hyena’s en cheeta’s terwijl u in het Chobe National Park onder de bomen geniet van een heerlijke picknicklunch.

Boek nu uw Chobe cruise op maat

Mocht u interesse hebben in onze Chobe cruise, aarzelt u dan niet ons te benaderen. U kunt per e-mail contact met ons opnemen, maar wij zijn ook telefonisch te bereiken via 088 - 13 07 300. Onze riviercruisespecialisten nemen dan al uw specifieke voorkeuren met betrekking tot uw avontuur op en langs de Chobe met u door. De reis is namelijk naar wens uit te breiden met extra arrangementen voorafgaand aan of na uw cruise over de Chobe. Dit alles werken wij graag voor u uit in een reisvoorstel op maat.

Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.