Vraag onze brochure aan

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het boeken of heeft u andere vragen? Stuur ons een e-mail of bel 088–13 07 300, onze riviercruisespecialisten helpen u graag verder!

ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

ANVR-Reizigersvoorwaarden
Wij zijn aangesloten bij de ANVR (Friendship Cruises B.V., KvK 52520617, ANVR 4861). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. De brochure bevat naast de ANVR-Reizigersvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. De ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige informatie zijn te vinden via onderstaande link. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden), overige ANVR-informatie en de aanvullende touroperator voorwaarden van Friendship Cruises.

Onderstaand vindt u een link naar de ANVR Reizigersvoorwaarden
ANVR Reizigersvoorwaarden per 1 januari 2021Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Wij zijn aangesloten bij SGR (Friendship Cruises B.V., KvK 52520617). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. De SGR hanteert voor boekingen vanaf 1 februari 2021 een SGR consumentenbijdrage van € 5,- per persoon.
Voor meer informatie: klik hier

 
Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Wij zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (Friendship Cruises B.V., KvK 52520617). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u, als consument, die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: 
-(een deel van) uw reissom terugkrijgt, indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; 
-de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt, indien wij, als gevolg van een calamiteit, de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 
Onder een calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. De volledige garantieregeling is te vinden op www.calamiteitenfonds.nl. De publieksheffing bedraagt € 2,50 per boeking/factuur (max. 9 personen).
Voor meer informatie: klik hier


ANVR Touringcarclassificatie
ANVR-organisatoren van busreizen hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning. Kijk voor specifieke verschillen op www.sktb.nl/classificaties/

Roken in de bus
ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.


Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.