American Revolution cruise

13-daagse cruise
vertrek 20 april 2020

vanaf € 7298 p.p.

Cruiseschip: HS American Constitution *****

Reisprogramma
Het verleden van de scheepvaart en de politiek
Cruisen door Chesapeake Bay

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Baltimore
Dag 2 Baltimore, MD (inscheping)
Dag 3 Norfolk, VA
Dag 4 Williamsburg, VA
Dag 5 Yorktown, VA
Dag 6 Washington, D.C.
Dag 7 Mount Vernon, VA
Dag 8 Cruisedag over de Potomac
Dag 9 Cambridge, MD
Dag 10 St. Michaels, MD
Dag 11 Annapolis, MD
Dag 12 Baltimore, MD
Dag 13 Amsterdam

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Baltimore
Per lijndienstvlucht van KLM van Amsterdam naar Baltimore. Transfer naar uw luxe hotel in Baltimore.

Dag 2 Baltimore, MD (inscheping)
U heeft in de ochtend wat tijd ter vrije besteding in Baltmiore, een interessante marinestad met koloniale overblijfselen en een bruisend havengebied. Loop over de dekken van legendarische schepen en door de kasseienstraten van de charmante Inner Harbor. U vaart langs Fort McHenry, waar de strijd werd uitgevochten die Francis Scott Key inspireerde tot het schrijven van het Amerikaanse volkslied Star Spangled Banner. Rond het middaguur wordt u naar de haven gebracht en scheept u in op uw luxe hotelschip American Constitution, 5-sterren***** luxe. De trossen gaan los en uw hotelschip zet koers richting Norfolk.

Dag 3 Norfolk, VA
Norfolk, gelegen aan de monding van Chesapeake Bay, kent een spectaculaire maar bewogen geschiedenis die teruggaat tot 1607, toen de Britse pioniers voor het eerst voet aan wal zetten aan de Amerikaanse kust. De stad omarmt nog altijd het kleurrijke verleden maar floreert tegelijkertijd als moderne metropool. Grote zeilschepen genaamd schoeners delen de omliggende wateren met marineschepen en de boten van oestervissers. Neem deel aan een tour door de oude wijken en bekijk de musea, de gerestaureerde huizen maar bovenal het Norfolk Naval Station. 
Optionele excursie: Naval Station & MacArthur Memorial Excursion ($ 50,- p.p.)
Optionele excursie: Wright Brothers National Memorial ($ 65,- p.p.)
Optionele excursie: Old Cape Henry Lighthouse & Botanical Gardens Exploration ($ 50,- p.p.)

Dag 4 Williamsburg, VA
Het koloniale Williamsburg is de gerestaureerde 18e-eeuwse hoofdstad van de grootste Britse buitenpost in de Nieuwe Wereld. Ooit was dit het politieke en economische centrum van de kolonie Virginia, nu is het een van de belangrijkste historische locaties ter wereld. Onder leiding van een deskundige gids verkent u de smalle straatjes die nauwelijks zijn veranderd sinds de eerste Engels kolonisten hier arriveerden. 
Optionele excursie: Colonial Williamsburg ($ 55,- p.p.)

Dag 5 Yorktown, VA
Williamsburg, Yorktown en Jamestown vormen samen de zogenoemde ‘Historische Driehoek’. In de haven van Yorktown ervaart u de omgeving van de laatste veldslag tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. In Jamestown stapt u terug in een andere tijd. U wandelt door een museum vol 17e-eeuwse Amerikaanse geschiedenis dat u inzicht geeft in de verhalen van Amerika’s eerste permanente Engels kolonie gevestigd in 1607.
Historic Yorktown Trolley (inbegrepen)
Optionele excursie: Jamestown Settlement ($ 40,- p.p.)

Dag 6 Washington, D.C.
Washington, D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten gelegen aan de rivier de Potomac op de grens van de staten Maryland en Virginia. De stad kenmerkt zich door neoklassieke monumenten en iconische gebouwen waaronder het Capitool, het Witte Huis en de Hoge Raad. U vindt er ook Smithsonian musea en centra voor uitvoerende kunsten, zoals het Kennedy Center.
Smithsonian Museums (geen kosten)

Dag 7 Mount Vernon, VA
Mount Vernon is een belangrijk symbool voor Amerika en een blijvend eerbetoon aan de eerste president van het land. Zijn vader heeft dit huis oorspronkelijk gebouwd in 1735 en president Washington verkreeg het huis vervolgens in 1754. In de daaropvolgende 45 jaar is het huis langzaam uitgebreid tot de overweldigende, 21 kamers tellende residentie die vandaag de dag te bewonderen is. George Washington is nauw betrokken gebleven bij elke renovatie en gaf zijn adviezen omtrent het ontwerp, de constructie, de decoratie en de vormgeving van het landschap, zelfs tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.
Optionele excursie: George Washington’s Estate ($ 50,- p.p.)

Dag 8 Cruisedag over de Potomac
Breng de dag door al varend over een van Amerika’s meest historische waterwegen terwijl u geniet van de luxe en het comfort aan boord van de American Constitution. Gedurende uw cruisedag verzorgen de experts aan boord lezingen over de cultuur en geschiedenis. Ontspan op het privé balkon of op het Zonnedek. U sluit de dag vanavond samen met uw medepassagiers in stijl af met prachtig entertainment. 

Dag 9 Cambridge, MD
Cambridge is een authentiek Chesapeake stadje vol rijke historie, mooie gebouwen en een levendige kunstscene. Vaar mee op een echte skipjack (een traditionele vissersboot) of breng een bezoek aan het Blackwater National Wildlife Refuge, waar u de diverse wilde dieren en vogels levend in deze regio kunt zien.
Optionele excursie: Harriet Tubman Underground Railroad Visitor Center ($ 50,- p.p.)
Choptank River Lighthouse (inbegrepen)
Optionele excursie: Skipjack Nathan ($ 45,- p.p.)

Dag 10 St. Michaels, MD
Slenter in St. Michaels langs de waterkant of struin door de charmante souvenirwinkels aan Talbot Street. Er wordt aangelegd bij het Chesapeake Bay Maritime Museum, eens een beroemd scheepsbouwdorp en nu de plek waar de geschiedenis, het milieu en de mensen van Chesapeake Bay worden bestudeerd en behouden.
Chesapeake Bay Maritime Museum (inbegrepen)

Dag 11 Annapolis, MD
De hoofdstad van de staat Maryland, Annapolis, is gesticht in 1649, diende kort als hoofdstad van Amerika in 1783 en huisvest meer 18e-eeuwse stenen bouwwerken dan elke andere stad in het land. Wandel door de charmante oude straten uit de jaren 1690 terwijl uw gids u meer vertelt over de 350 jaar oude geschiedenis, architectuur en folklore van Annapolis. Onderweg neemt u een kijkje in drie huizen die ooit in bezit waren van de ondertekenaars van de onafhankelijkheidsverklaring. 
Optionele excursie: Annapolis City & Statehouse Experience ($ 35,- p.p.)
Optionele excursie: U.S. Naval Academy Excursion ($ 25,- p.p.)

Dag 12 Balitmore, MD
U sluit uw cruise af met een dag in Baltmore. Geniet na de ontscheping van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft, zoals het Baltimore Aquarium en het Civil War Museum. Per lijndienstvlucht van KLM vliegt u van Baltimore naar Amsterdam.

Dag 13 Amsterdam
Vandaag landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar het oosten van Amerika.

* De in bovenstaand programma genoemde inbegrepen excursies zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Reviews
459 beoordelingen
8,8/10
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.