Cruisen door Alaska

Reisprogramma
Overweldigende gletsjers en walvissen
Cruisen door Alaska

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Juneau, AK
Dag 2 Juneau, AK / Mendenhall Glacier (inscheping)
Dag 3 Skagway, AK
Dag 4 Haines, AK
Dag 5 Glacier Bay, AK
Dag 6 Cruisen door de Inside Passage & Frederick Sound
Dag 7 Petersburg, AK
Dag 8 Tracy Arm, AK / Sawyer Glacier
Dag 9 Juneau, AK (ontscheping)
Dag 10 Juneau, AK – Amsterdam 
Dag 11 Amsterdam

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Juneau, AK
Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines van Amsterdam via een tussenstop in Seattle naar Juneau. Transfer naar uw hotel in Juneau.

Dag 2 Juneau, AK / Mendenhall Glacier (inscheping)
U wordt van uw hotel naar uw hotelschip gebracht en scheept in op de American Constellation, 5-sterren***** luxe. Juneau heeft u veel te bieden, zoals unieke erfgoedlocaties en goede winkelmogelijkheden. Vanuit Juneau maakt u tevens een uitstapje naar de Mendenhall Glacier, een van de mooiste gletsjers in Noord-Amerika. Bosrijke eilanden, afgelegen grotten en ruige bergketens aan de kust vormen het landschap zodra u de haven verlaat.
Juneau Experience & Mendenhall Glacier (inbegrepen)

Dag 3 Skagway, AK
Skagway, gelegen op het noordelijkste punt van de Inside Passage, staat bekend als de ‘toegangspoort tot de Yukon’ en was het centrum van de goudkoorts van Klondike in 1897. De stad is volledig in de oude staat hersteld, inclusief de architectuur, de artiesten en de oude straten met typische trams, waardoor het verleden hier tot leven komt. De antieke locomotieven van de White Pass & Yukon Route Railroad loopt langs de iconische Chilkoot Trail met waanzinnige berguitzichten.
Yukon Gateway Journey (inbegrepen)

Dag 4 Haines, AK
Een van de meest voorkomende vogels van de 260 vogelsoorten in Chilkat Valley is de zeearend. Uw deskundige lokale gids wijst u tijdens de excursie door de vallei alle verschillende soorten aan. U verblijft extra lang in Haines, zodat u de mogelijkheid heeft om diverse activiteiten te ondernemen, waaronder kajakken op Chilkoot Lake en een wildlife expeditie met een gids.
Van tevoren bij te boeken: Chilkat Bald Eagle Preserve Raft Tour ($ 125,- p.p.)
Historic Haines Exploration (inbegrepen)
Nature & Wildlife Expedition (inbegrepen)

Van tevoren bij te boeken: Chilkoot Lake Wildlife Kayak Tour ($ 125,- p.p.)

Dag 5 Glacier Bay, AK
Het 13.354 vierkante kilometer grote Glacier Bay National Park is de grootste biosfeer ter wereld. Het dynamische landschap bestaat uit gigantische gletsjers, gematigd regenwoud en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dompel uzelf onder in deze grootsheid en geniet van de spectaculaire uitzichten en adembenemende momenten. Gedurende de dag komt u oog in oog te staan met zeehonden, walvissen, arenden en beren. 
Interpretive Glacier Bay Program (inbegrepen)

Dag 6 Cruisen door de Inside Passage & Frederick Sound
Vandaag geniet u van een ontspannen vaartocht door de Frederick Sound en de Inside Passage. De met smeltwater van de gletsjers gevulde Frederick Sound is omgeven door majestueuze, met sneeuw bedekte bergen en zit vol krill en haring. Bovendien is het een van de beste locaties ter wereld om bultruggen te spotten. Duizenden exemplaren komen naar deze voedselrijke wateren, net als orka’s, zeeleeuwen, bruinvissen en zeehonden. Met een beetje geluk ziet u aan de wal ook nog zwarte en bruine beren, of zelfs een sitkahert.
Cultural Kake Experience (inbegrepen)

Dag 7 Petersburg, AK
Midden in de adembenemende wildernis vindt u het authentieke en tegelijkertijd levendige vissersdorp Petersburg, gelegen in de baai Frederick Sound vlakbij de zomervoedingsplaats van honderden bultruggen. Dit ‘klein Noorwegen’ heeft een sterke band met het Noord-Europese land omdat het honderd jaar geleden door Noorse vissers is gesticht. Nog altijd verwerven ze hier de inkomsten uit de zeevisserij. Het charmante, authentieke plaatsje ademt een ontspannen sfeer uit. U kunt vanmiddag een boot huren, of in het Clausen Museum meer te weten komen over de rijke historie van dit gebied.
Van tevoren bij te boeken: Signature Fishing Charter ($ 275,- p.p.)
Petersburg Dock Walk (inbegrepen)
The Clausen Museum (inbegrepen)

Dag 8 Tracy Arm, AK / Sawyer Glacier
Tachtig kilometer ten zuidoosten van Juneau ligt Tracy Arm, een lang en smal fjord leidend naar de South Sawyer Glacier van maar liefst één mijl breed. U vaart onder de 457 meter hoge verticale kliffen van Tracy Arm langs en ziet de zeehonden zonnebaden op het ijs. Honderden watervallen komen aan de zijkanten van het fjord naar beneden en zorgen voor een magische sfeer. Nog nooit zag u de gletsjers en fjorden van zo dichtbij. Neem plaats in de unieke Hot Chocolate Bar op het Zonnedek en luister naar de achtergrondinformatie over dit natuurwonder gegeven door de experts. Varend richting de azuurblauwe gletsjer voelt u de opwinding bij het zien van elke volgende waterval, berggeit of beer.
Varen door Tracy Arm (inbegrepen)

Dag 9 Juneau, AK (ontscheping)
Na het ontbijt ontscheept u en neemt u afscheid van de bemanning van de American Constellation. U kunt de rest van de dag de museums, winkels en attracties in het hart van Alaska’s hoofdstad verkennen. U overnacht nog één nacht in een hotel in Juneau.

Dag 10 Juneau, AK – Amsterdam 
Vroeg in de ochtend vliegt u met KLM / Delta Airlines via een tussenstop in Seattle naar Amsterdam.

Dag 11 Amsterdam
Vanmorgen vroeg landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Alaska.

Reviews
467 beoordelingen
8,8/10
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.