Cruisen door Halong Bay en over de Red River

Reisprogramma
Koloniaal Vietnam
Cruisen door Halong Bay en over de Red River

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Hue 
Dag 2 Hue
Dag 3 Hue
Dag 4 Hue – Hoi An
Dag 5 Hoi An
Dag 6 Hoi An – Hanoi – Halong Bay
Dag 7 Halong Bay
Dag 8 Halong Bay
Dag 9 Kinh Thay rivier
Dag 10 Bat Trang
Dag 11 Hanoi
Dag 12 Lower Red River
Dag 13 Lo rivier
Dag 14 Da rivier
Dag 15 Hoa Binh
Dag 16 Hoa Binh
Dag 17 Sapa
Dag 18 Sapa – Hanoi 
Dag 19 Hanoi
Dag 20 Hanoi – Amsterdam 
Dag 21 Amsterdam

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Hue 
Per lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol via Bangkok en Ho Chi Minh City naar Hue. 

Dag 2 Hue
Aankomst in Hue en transfer naar uw 5-sterren***** hotel en check-in. De rest van de dag is ter vrije besteding. Heerlijk bijkomen van de reis en wellicht alvast een eerste kennismaking met Hue.

Hue en Hoi An zijn twee prachtige historische hoogtepunten van Vietnam die u niet mag missen wanneer u naar dit land reist. Bevaar de Perfume River en bezoek de enorme citadel van Hue. U zult fascinerende ervaringen beleven. Hoi An kent nog altijd een uitnodigende dorpssfeer die na zonsondergang tot volle bloei komt met de gloed van rode lantaarns en het echte gevoel van Azië. 

Dag 3 Hue
Vanmorgen maakt u een boottocht op de rustige Perfume River naar de bekendste pagode in het midden van Vietnam: Thien Mu. Hierna brengt u een bezoek aan de indrukwekkende tombe van de voormalige heerser Tu Duc, evenals een schitterende tuin die ooit tot de koninklijke familie behoorde. Dan is het tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. ’s Middags bezoekt u de citadel van Hue, maar ook de Maan Poort, het Thai Hoa Paleis, de Koninklijke Urnen en de ruïnes van de Verboden Paarse Stad. 

Dag 4 Hue – Hoi An
Na het ontbijt vertrekt u naar Hoi An, een schilderachtige route door de Ocean Clouds Pass. Onderweg bezoekt u het strand van Non Nuoc en het boeiende Cham Museum. Bij aankomst in Hoi An checkt u in uw hotel in. De middag heeft u vrij om op eigen gelegenheid kennis te maken met dit lieflijke en mooi onderhouden handelsstadje, dat vanuit de gloriedagen van weleer nog invloeden kent uit China, Japan, Vietnam en Europa.

Dag 5 Hoi An
Deze dag is volledig ter vrije besteding. Ga verder op ontdekkingstocht in het betoverende Hoi An of ontspan in uw hotel of op het strand.

Dag 6 Hoi An – Hanoi – Halong Bay
U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Hanoi. Op de luchthaven van Hanoi wordt u welkom geheten door een lid van het Angkor Pandaw-team. Onderweg naar het hotelschip in Halong Bay maakt u een stop voor de lunch. Aan het einde van de middag scheept u in op de Angkor Pandaw. U maakt een prachtige avondcruise, waarna voor anker zal worden gegaan in een afgelegen baai te midden van het adembenemende landschap vol eilanden.

Dag 7 Halong Bay
Vanmorgen vaart u door het wereldberoemde Halong Bay, langs de 1.500 tot 2.000 kalkstenen eilanden en de meest opmerkelijke rotsformaties, die maar liefst twintig miljoen jaar oud zijn. Per mountainbike of elektrische buggy ontdekt u het dorpje Viet Hai. Kijk uw ogen uit op de groenteboerderij en in de typische woningen. Het is een adembenemende rit over een smalle weg die tussen de kalksteenrotsen door kronkelt. Met een lokale boot brengt u in de middag een bezoek aan een drijvende viswoning in Lan Ha Bay. Afhankelijk van het weer wordt de dag zeer bijzonder afgesloten met cocktails op het strand in Halong Bay. Vergeet uw zwemspullen niet mee te nemen.

Dag 8 Halong Bay
Per kajak of typische mandboot ontdekt u zowel lichte als donkere kalksteengrotten. U waant zich als in een krater. Hoor de vleermuizen in de grotten schreeuwen, en zie de enorme stalagmieten aan het plafond hangen. Uw schip verlaat Halong Bay en gaat de rivier op om voor anker te gaan vlakbij Hai Phong. Vanmiddag deelt de chef graag zijn fruitsnijkunsten en demonstreert hij hoe de echte, overheerlijke Vietnamese loempia’s worden gemaakt.

Dag 9 Kinh Thay rivier
Vanmorgen maakt u een ontspannen vaartocht over de rivier Kinh Thay. Uw gids heet u van harte welkom in het restaurant voor een lezing over de geschiedenis en geografie van Vietnam. Er staat deze middag een excursie naar de Thanh Ha gemeenschap op het programma. Hier geniet u van een waterpoppenshow bij de schitterende vijver met lotusbloemen en lelies. Tevens maakt u een wandeling door het dorp. Uw hotelschip zet na dit uitstapje tot laat in de middag koers richting de volgende bestemming.

Dag 10 Bat Trang
Geniet deze dag van een heerlijke dag varen richting Hanoi. Vanmiddag wordt er op de route gestopt in Bat Trang, een dorp dat bekend staat om de voorwerpen van keramiek. Voordat u weer inscheept, geniet u van een traditionele eenhoorn- en leeuwendans bij de aanlegplaats. Deze van oorsprong Chinese dans heeft zich inmiddels over heel Zuidoost-Azië verspreid.

Dag 11 Hanoi
Er wordt afgemeerd in de levendige stad Hanoi. U bewondert enkele belangrijke bezienswaardigheden van deze Aziatische metropool, zoals de bekende gevangenis uit de Vietnamoorlog (ook wel het Hanoi Hilton genoemd), de Literatuurtempel (Confuciustempel) en het Ho Chi Minh Mausoleum. Vanmiddag maakt u een stadswandeling door het oude deel van Hanoi, inclusief een bezoek aan een koffiezaak waar u meer te weten komt over het beroemde proces van koffievervaardiging in Vietnam.

Dag 12 Lower Red River
Vanuit Hanoi vaart uw hotelschip deze ochtend over de Red River naar Viet Tri. Viet Tri vormt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de hooglanden van Vietnam. Zodra u voet aan wal zet, kunt u genieten van het tijdloze Arcadische Vietnam met smaragdgroene rijstvelden en kalkstenen rotsformaties. Met name erg boeiend zijn Thay en de Tay Phuong Pagodes, nog onbekend bij het grote publiek maar de unieke tempels uit de 8e en 11e eeuw zijn absoluut het bezichtigen waard. Deze tempels huisvesten enkele Boeddhabeelden gemaakt van het hout van jackfruitbomen. De middagexcursie bestaat uit een bezoek aan een houtwerkersdorp. Vanavond komt u aan in Viet Tri.

Dag 13 Lo rivier
Vanochtend vaart u naar de veerbootstandplaats van Tien Du. U bezoekt Gia Thanh, een dorp dat bekend staat om de 3.000 jaar oude traditie van het met de hand maken van kegelvormige hoeden (‘non la’). Vele indrukken komen op u af wanneer u de levendigheid langs de rivier aanschouwt. Per bus reist u naar de Hung Lo Tempel.

Dag 14 Da rivier
Laat u zich verwennen door de bemanning terwijl u verder stroomafwaarts vaart. Het is goed toeven op het Zonnedek, vanwaar u kunt genieten van de ongerepte schoonheid van de Da rivier. U passeert het Ba Vi National Park met een rijke diversiteit aan tropische en subtropische flora en fauna. Dan arriveert u in Hoa Binh en brengt u een bezoek aan het dorp Duong Lam, dat behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO. Bij terugkomst op het schip wordt u van harte uitgenodigd voor een rondleiding over uw varende hotel, inclusief de keuken, de vertrekken van de bemanning en de machinekamer.

Dag 15 Hoa Binh
Hoa Binh was het toneel van een groot gevecht met de Fransen in 1951 en 1952. Tevens is Hoa Binh de woonplaats van de etnische groep genaamd Muong. U maakt deze ochtend een boottocht over het reservoir van de elektriciteitscentrale van Hoa Binh. Ook bezoekt u een lokaal dorp. Vanavond geniet u van een traditionele voorstelling opgevoerd door de mensen van de lokale bergstam.

Dag 16 Hoa Binh
U ontscheept na het ontbijt om circa 08.30 uur en brengt dan een bezoek aan een museum en een dorpje waar de mensen nog altijd traditionele jurken dragen. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch reist u verder naar Sapa. Hier wordt u een voortreffelijk diner geserveerd in uw hotel, een luxe verblijf in een natuurlijke omgeving.

Dag 17 Sapa
Ontdek vandaag de beeldschone landschappen bestaande uit rijstterrassen en rijstvelden met daartussen gezellige dorpen. Sapa ligt in de provincie Lao Cai, 380 kilometer ten noorden van Hanoi vlakbij de Chinese grens. Tussen de bekende rijstterrassen, rijstvelden en hooglanden in Sapa leven dertig kleurrijke bergdorpen. Sapa ligt tevens nabij de hoogste piek van Vietnam: Mount Fansipan. Vanaf Sapa reist u noordwaarts over de nationale weg 4C naar O Quy Ho. Onderweg maakt u meerdere stops om te genieten van de overweldigende landschappen, met de berg Fansipan, de vallei Sin Chai en de opzienbarende bloemen- en groenteboerderijen. Dan slaat u rechtsaf naar Ban Khoang, een dorp van de etnische groep Red Zao. Hier is de unieke leefwijze met de traditionele waarden nog altijd bewaard gebleven. Het dorp ziet er welvarend uit dankzij de combinatie van natte rijstbouw op de rijstvelden en de verbouw van paradijskorrels in de schaduw van de bomen van het dichte bos. Wandel door dit afgelegen dorp en leer meer over het leven van de plaatselijke bewoners. Vanuit Ban Khoang gaat u verder naar de vallei Ta Giang Phing, bewoond door de zwarte Hmong bevolking levend in kleine dorpen die langs de waterstroom verspreid liggen. De kennismaking met het lokale leven zult u niet snel vergeten. 

Dag 18 Sapa – Hanoi 
De vallei die u vandaag te zien krijgt, is gelegen aan de zuidoostzijde van de berg Ham Rong, vlakbij het stadje Sapa. Toch lijkt de vallei onbekend bij de meeste touroperators en bezoekers. Dit smalle dal bevolkt door de Hmong is rustig, dat wil zeggen niet toeristisch, en vormt daarin een groot contrast met de valleien Ta Phin en Muong Hoa, waar de lokale mensen sterk zijn veranderd door de grote invloed van het toerisme.
De excursiedag begint om 08.30 uur ’s morgens vanuit Sapa. U rijdt twaalf kilometer naar het zuiden, de berg Den Thang op. Onderweg heeft u tijdens diverse stops de gelegenheid om foto’s te maken van de schitterende uitzichten over de Hoang Lien bergketen en de Muong Hoa vallei. Dan arriveert u in een gehucht op 1.572 meter hoogte, met een mooi uitzicht over de Muong Hoa vallei. U maakt een korte wandeling door dit leuke dorpje van de zwarte Hmong. De vele sporen uit het verleden geven u een goed beeld van de leefstijl van de Hmong. U volgt de hoofdweg door het dorp heuvelafwaarts langs de vallei van Sa Seng. Onderweg passeert u de kleine dorpen Sa Seng en Sau Chua. In deze dorpjes vindt u de typische Hmong woningen met houten daken. U ziet hangbuikzwijnen, kippen en waterbuffels rondlopen. De kinderen uit het dorp vermaken zich met hun speelgoed. De vrouwen in het dorp laten u graag zien hoe zij traditionele kostuums spinnen en weven. 
Na dit bezoek keert u langzaam terug naar Sapa. U neemt vanaf het station van Sapa de nachttrein naar Hanoi. 

Dag 19 Hanoi
Om 04.10 uur in de ochtend arriveert u in Hanoi. Vanaf het treinstation wordt u naar uw hotel gebracht. Nadat u uw intrek heeft genomen in uw hotel en heeft genoten van het ontbijt, is het tijd voor een eerste kennismaking met Hanoi. U maakt een ‘street food tour’ waarbij u heerlijke gerechten zult proeven. Deze tour wordt gevolgd door een bezoek aan een kunstgalerie. De kunstenaar vertelt u graag alles over de ontwikkeling van de kunst in Vietnam.

Dag 20 Hanoi – Amsterdam 
U geniet nog van een laatste ontbijt in het hotel. U wordt naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor uw vlucht via Kuala Lumpur of Parijs naar Amsterdam. 

Dag 21 Amsterdam
Vanmorgen landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar koloniaal Vietnam.

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Reviews
466 beoordelingen
8,8/10
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.