American Revolution cruise

13-daagse cruise
vertrek 20 april 2020

vanaf € 7298 p.p.

Cruiseschip: HS American Constitution *****

Excursies American Revolution

Dag 3 Norfolk, VA

Optionele excursie: Naval Station & MacArthur Memorial Excursion ($ 50,- p.p.)
In Norfolk vindt u het grootste marinestation ter wereld, gebouwd in de Eerste Wereldoorlog. Nu is het Norfolk Naval Station het verzamelpunt van de Atlantische vloot van de Amerikaanse marine en de thuisbasis van tientallen schepen, onderzeeërs, vliegtuigen en nog veel meer. Uw deskundige gids neemt u mee langs de vliegdekschepen, torpedojagers en amfibievoertuigen en vertelt u alles over het verleden van de marinebasis. Tevens stopt u bij het gedenkteken ter ere van de generaal Douglas MacArthur, een van de meest controversiële figuren uit de Amerikaanse geschiedenis.

Optionele excursie: Wright Brothers National Memorial ($ 65,- p.p.)
Vandaag reist u naar het Wright Brothers National Memorial in Kitty Hawk. Onderweg luistert u naar de verhalen over de Outer Banks. De park ranger verwelkomt u met een introductiepraatje over de fascinerende luchtvaartgeschiedenis die plaatsvond op deze plek. Dan maakt u een tour door het bezoekerscentrum waar door middel van exposities en reproducties het verhaal van de broers Wright wordt verteld. De liefhebbers kunnen de Big Kill Devil Hill beklimmen met als beloning een adembenemend uitzicht over het gebied.

Optionele excursie: Old Cape Henry Lighthouse & Botanical Gardens Exploration ($ 50,- p.p.)
Een ontspannen rit brengt u naar Virginia Beach. De touringcar stopt onder meer bij de Old Cape Henry Lighthouse en de zeer boeiende Norfolk Botanical Gardens bestaande uit ruim 62 hectare natuurschoon dat soms wordt onderbroken door bruggen, kustwegen en een kleine twintig kilometer aan wandelpaden.

Dag 4 Williamsburg, VA

Optionele excursie: Colonial Williamsburg ($ 55,- p.p.)
In koloniaal Williamsburg komt het verleden tot leven. Tijdens uw wandeltocht door de straten komt u vele originele gebouwen uit de 18e eeuw tegen, alsook enkele die zijn gereconstrueerd tot de 18e-eeuwse stijl. Ontmoet de winkeliers en arbeiders die nog werken met de authentieke gereedschappen en technieken waarvan vele al bestaan sinds het begin van onze beschaving. Deze getalenteerde mensen zijn echte leerlingen, reizigers en meesters die hun vaardigheden met de hamer, naald of ploeg almaar perfectioneren.

Dag 5 Yorktown, VA

Historic Yorktown Trolley (inbegrepen)
Bij de Riverwalk Landing wordt u van harte welkom geheten in historisch Yorktown. Per trolleybus verkent u de stad. Onderweg maakt u een stop bij de slagvelden, oude gebouwen en unieke boetieks. Slenter langs de waterkant, dineer in een authentiek restaurant en bewonder de 18e-eeuwse architectuur van de stad die bekend is vanwege de huidige charme en het rijke verleden.

Optionele excursie: Jamestown Settlement ($ 40,- p.p.)
Jamestown Settlement ligt vlakbij de plek waar de originele kolonie zich bevond. Hier wordt u meegenomen naar het 17e-eeuwse Virginia en de tijd dat Amerika’s eerste permanente Engels kolonie hier ontstond en bestond. Onder leiding van een deskundige lokale gids bekijkt u de replica’s van drie schepen die in 1607 van Engeland naar Virginia voeren, de levensgrote kopie van het koloniale fort en een dorp van het volk Powhatan. Onderweg schetsen gidsen in kostuum door middel van demonstraties een goed beeld van het dagelijkse leven in het Jamestown van de 17e eeuw.

Dag 6 Washington, D.C.

Smithsonian Museums (geen kosten)
Er zijn diverse Smithsonian musea die een bezoek waard zijn. Zo kunt u onder andere kiezen voor het National Museum of American History, het Smithsonian Castle, het National Air Space Museum of de National Portrait Gallery.

Dag 7 Mount Vernon, VA

Optionele excursie: George Washington’s Estate ($ 50,- p.p.)
Het landgoed van George Washington ligt een paar kilometer van Washington, D.C. aan de rivier de Potomac. Mount Vernon wordt gezien als een van de populairste historische landgoederen van de Verenigde Staten. U neemt deel aan een tour door dit landhuis dat er nog altijd uitziet zoals in 1799, één jaar voordat Washington stierf. Aan het einde van de rondleiding heeft u nog de gelegenheid om zelf rond te kijken. In deze tijd kunt u de graftombe van Washington, het Salve Memorial, de weelderige tuinen en andere tentoonstellingen op het landgoed bekijken.

Dag 9 Cambridge, MD

Optionele excursie: Harriet Tubman Underground Railroad Visitor Center ($ 50,- p.p.)
In het Harriet Tubman Underground Railroad Visitor Center wordt u ondergedompeld in de wereld van Mrs. Tubman. Vooral interessant zijn de exposities over haar jeugd in de Choptank River regio in Maryland, hoe ze zichzelf losmaakte van de slavernij, haar tijd als conducteur in de Underground Railroad waarlangs ze slaven hielp ontsnappen en haar continue strijd voor rechtvaardigheid.

Choptank River Lighthouse (inbegrepen)
U maakt een korte wandeling naar de Choptank River Lighthouse. De vuurtorenwachter heet u van harte welkom en heeft mooie verhalen over de historie van deze replica van de originele vuurtoren die ooit de mariniers over de rivier de Choptank leidde. Sla ook zeker het kleine museum niet over.

Optionele excursie: Skipjack Nathan ($ 45,- p.p.)
Sinds de jaren 1880 varen er al skipjacks door Chesapeake Bay. Skipjacks zijn zeilboten speciaal voor het baggeren van oesters. Ooit lagen hier maar liefst achthonderd van deze schepen. Helaas zijn er daar vandaag de dag nog maar enkele tientallen van te bewonderen. En van deze overgebleven originele exemplaren worden er nog maar een handvol ingezet voor het baggeren van oesters. Het zijn de laatste overblijfselen van Amerika’s commerciële vloot van zeilboten. Aan boord van de skipjack Nathan heeft u de unieke kans om zo’n klassieke vaartocht langs de oostkust van Maryland te ervaren. Bevaar de pittoreske Choptank River, help bij het hijsen van de zeilen of neem het roer over.

Dag 10 St. Michaels, MD

Chesapeake Bay Maritime Museum (inbegrepen)
In dit museum is volledig gewijd aan het maritieme erfgoed afkomstig uit de Chesapeake Bay en bestaat uit tien gebouwen met tentoonstellingen, een oude vuurtoren en een dok dat nog altijd in bedrijf is. Uw hotelschip meert af midden in het museum en biedt u zodoende de mogelijkheid tot een privé tour door dit fascinerende museum.

Dag 11 Annapolis, MD

Optionele excursie: Annapolis City & Statehouse Experience ($ 35,- p.p.)
Annapolis is door het tijdschrift National Geographic Adventure uitgeroepen tot een van de beste Amerikaanse steden aan het water. De stad staat bol van historie en maritieme cultuur. U bezoekt de huizen van de ondertekenaars van de onafhankelijkheidsverklaring en het Statehouse waar in 1784 het Verdrag van Parijs werd getekend, waarmee er een einde kwam aan de Onafhankelijkheidsoorlog.

Optionele excursie: U.S. Naval Academy Excursion ($ 25,- p.p.)
De eerste Amerikaanse marineschepen werden te water gelaten in 1797 en kregen respectievelijk de namen United States, Constellation en Constitution. In 1825 adviseerde president John Quincy Adams het Congres om een academie op te richten om zo op adequate wijze officieren te kunnen voorbereiden op hun dienst bij de marine. Twintig jaar later, in 1845, werd de Naval Academy daadwerkelijk opgestart door George Bancroft met een klas van vijftig marineofficieren in opleiding en zeven professoren. U verkent de gehele academie inclusief de prachtige campus en ervaart hoe het leven op de werkplaats eruit ziet. Heel bijzonder is het moment waarop de leerlingen zich om 12:00 uur opstellen voor de lunch.
Let op! Voor deze excursie dient u uw identiteitsbewijs met foto mee te nemen.

* De in bovenstaand programma genoemde inbegrepen excursies zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/usa/index.php  

http://thehague.usembassy.gov  
http://www.usatourist.com/english/traveltips/state-tourist-offices.html  

Klimaat
Hieronder vindt u een klimaattabel van het land / de landen die u bezoekt tijdens uw reis. Voor het klimaat in specifieke steden of gebieden die u aandoet, verwijzen wij u naar http://klimaatinfo.nl/.

Baltimore

Reviews
459 beoordelingen
8,8/10
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.