Cruisen door Alaska

Excursies Alaska 2020

Dag 2 Juneau, AK / Mendenhall Glacier

Juneau Experience & Mendenhall Glacier (inbegrepen)
Tijdens deze stadstour door Juneau vertelt uw deskundige lokale gids u over de kleurrijke geschiedenis van de goudkoortsstad Juneau. U bekijkt de prachtige historische gebouwen. Wanneer u de stad verlaat, ziet u het wonderlijke natuurschoon van de Mendenhall Glacier. De uitzichten zijn adembenemend. Op het breedste punt is deze gletsjer maar liefst een halve mijl breed, en het ijs gaat tot meer dan driehonderd meter diep de aarde in. U brengt een bezoek aan het Mendenhall Glacier Visitor’s Center, waar u vanaf een uitzichtpunt het mysterie achter dit bijzondere geologische fenomeen ontdekt. Volg een van de wandelpaden en het ene na het andere indrukwekkende uitzicht zal zich voor u opdoemen.

Dag 3 Skagway, AK

Yukon Gateway Journey (inbegrepen)
Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding door de stad Skagway. Vervolgens maakt u een spectaculaire treinreis over de 177 kilometer lange White Pass en Yukon Route smalspoorlijn richting British Columbia. Na een busrit over de pittoreske Klondike Highway heeft u nog tijd over om de bezienswaardigheden en winkels in Skagway te ontdekken.
*Let op, voor deze excursie dient u uw paspoort mee te nemen.

Dag 4 Haines, AK

Van tevoren bij te boeken: Chilkat Bald Eagle Preserve Raft Tour ($ 125,- p.p.)
De rit over de Haines Highway richting de Chilkat-rivier is bijzonder mooi. Het landschap bestaat uit hemelhoge bergen bedekt met gletsjers, kleurrijke wilde bloemen langs de kant van de weg en rivieren kronkelend door het groen. Deze omgeving is het leefgebied van rendieren, beren en trompetzwanen. Dan stapt u in de raft en geniet u van een rustige en wonderschone vaartocht door het beroemde Chilkat Bald Eagle Preserve. Hier vindt u ’s werelds grootste populatie zeearenden. U hoeft zelf niet de peddelen, dat doet uw gids. Ondertussen vertelt hij over de natuurhistorie van dit gebied, het culturele erfgoed en grappige feiten over de ecologie van de zeearend.

Historic Haines Exploration (inbegrepen)
Een lokale gids neemt u graag mee voor een historische wandeling door Haines waarbij u uitgebreid wordt meegenomen in het leven van de bewoners van dit kleine stadje. De excursie start bij Fort William H. Seward, de eerste permanente legerbasis in Alaska. U leert meer over de rijke geschiedenis van de Chilkat Valley, van de tijd van het indianenvolk Tlingit, de komst van de missionarissen, het Amerikaanse leger en de tijd van Ft. Seward tot aan modernere tijden. Bewonder de uitzichten vanaf Officer’s Row en bezoek de Soap Suds Alley en de Parade Grounds. In de hoofdstraat vindt u een van de belangrijkste attracties van Haines, namelijk het beroemde Hammer Museum. Hier kunt u luisteren naar verhalen over de lokale twistpunten en de uitdagingen van het leven in het afgezonderde Alaska.

Nature & Wildlife Expedition (inbegrepen)
Ervaren lokale natuurexperts nemen u graag mee door de Arendvallei. Ontdek de schitterende natuur en het wildlife van Alaska in zes verschillende leefgebieden: de oceaan, de delta, de rivier, het meer, het moeras en het regenwoud. De vruchtbare Chilkoot Valley is gelegen tussen de ruige gletsjers en met sneeuw bedekte bergtoppen. Met een beetje geluk ziet u bruine beren, zeearenden, walvissen, zeehonden en rivierotters.

Van tevoren bij te boeken: Chilkoot Lake Wildlife Kayak Tour ($ 125,- p.p.)
Zeekajakken is een perfecte manier om de wonderen van Alaska te ontdekken. Met de goede uitrusting glijdt u al snel stilletjes over het ongerepte Chilkoot Lake. De excursie start met een rit langs de kust naar het Chilkoot Lake State Park. Dit park heeft u veel te bieden: met zalm gevulde rivieren die uitmonden in de zee, een turquoise meer omgeven door besneeuwde bergen en belangrijke culturele locaties van het Tlingit volk. Houdt uw ogen goed open, want zeearenden, bruine beren en migratievogels worden hier vaak gespot. Wanneer u bij het rustige meer arriveert, stapt u aan boord van uw zeekajak. Neemt u het spectaculaire natuurschoon in u op. Het water van de enorme watervallen stort zich over de rand van de kliffen om het meer. Aan de oever ziet u weelderige groene bossen.

Dag 5 Glacier Bay, AK

Interpretive Glacier Bay Program (inbegrepen)
De wildernis van Glacier Bay National Park is werkelijk ongeëvenaard: gletsjers, besneeuwde bergen, een overvloed aan wilde dieren en een kilometers lange, ongerepte kustlijn. Ervaar de schoonheid van Glacier Bay vanaf uw comfortabele 5-sterren schip. Vandaag komt er een ervaren National Park Service Ranger aan boord van de American Constellation om u de gehele dag van deskundige informatie te voorzien terwijl we door Glacier Bay varen. Onderweg ziet u met een beetje geluk orka’s, walvissen, bruine beren en zeearenden. U maakt een stop bij een majestueuze gletsjer. Luistert u naar het geluid van afkalvend ijs. Tevens zal er een Huna Tlingit cultureel expert aan boord komen die de fascinerende familieverhalen van de oorspronkelijke stammen uit Glacier Bay met u deelt.

Dag 6 Cruisen door de Inside Passage & Frederick Sound

Cultural Kake Experience (inbegrepen)
Slechts 61 kilometer ten noordwesten van Petersburg in de Inside Passage ligt aan het strand het dorp Kake. Deze kleine gemeenschap bestaat uit vijfhonderd personen. Deze mensen, behorend tot de Tlingit hebben regelmatig hun land moeten verdedigen tegenover andere stammen en vroege Amerikaanse ontdekkingsreizigers. Tijdens de stadstour door het mooie Kake maakt u een stop bij The Hatchery, bekend vanwege het mooie uitzicht op de beren van Alaska en de zalmen die uit de stromende rivieren omhoog springen. Uw gids neemt u mee naar de Carving Shed, waar de lokale geschiedenis en de overgeleverde kennis met u wordt gedeeld. Op de weg terug naar het schip maakt u nog een stop bij de grootste totempaal ter wereld, waar u een boeiend verhaal wordt verteld.

Dag 7 Petersburg, AK

Van tevoren bij te boeken: Signature Fishing Charter ($ 275,- p.p.)
Geniet van een halve dag vissen vanaf een comfortabele eersteklas visboot met een klein groepje medepassagiers. In deze prachtige omgeving ervaart u (met een beetje geluk) de opwinding van de vangst. Alle benodigdheden zijn aanwezig. Na afloop mag u uw vangst mee terug nemen aan boord!

Petersburg Dock Walk (inbegrepen)
Petersburg ligt in het hart van het zuidoosten van Alaska, een ideale plek voor de visserij. Gedurende één uur loopt u onder leiding van lokale vissers en biologen door de havens en leert u meer over de verschillende boten, vistechnieken, vergunningen, processen en nog veel meer.

The Clausen Museum (inbegrepen)
Bezoek op eigen gelegenheid en tempo het Clausen Museum, opgericht in 1968. Het museum zet zich in voor het behoud van de geschiedenis en het vertellen van het verhaal van de mensen die in Petersburg en omgeving hebben gewoond en gewerkt.

Dag 8 Tracy Arm, AK / Sawyer Glacier

Varen door Tracy Arm (inbegrepen)
Deze excursie vindt op uw hotelschip American Constellation plaats. Aanschouw de machtige en wonderlijke natuur terwijl u langs de gigantische kliffen van Tracy Arm vaart. Een natuurexpert zal aan boord van de American Constellation komen om u van informatie te voorzien tijdens de vaartocht door het fjord. Honderden watervallen komen aan de zijkanten van het fjord naar beneden en zorgen voor een magische sfeer. U zult onder de indruk zijn van de grandeur en schoonheid van het Tracy Arm fjord.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/usa/index.php  

http://thehague.usembassy.gov  
http://www.usatourist.com/english/traveltips/state-tourist-offices.html  

Klimaat
Hieronder vindt u een klimaattabel van het land / de landen die u bezoekt tijdens uw reis. Voor het klimaat in specifieke steden of gebieden die u aandoet, verwijzen wij u naar http://klimaatinfo.nl/.

Juneau


Reviews
467 beoordelingen
8,8/10
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.