Seine Symphony

Arie Vermeij

Bezoek de D-day Invasiestranden op 20 september o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij!
Hoe veilig is Europa na 75 jaar bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. A.T. Vermeij tijdens een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. Op verschillende locaties gaan we ook in op actuele thema’s van vandaag de dag. Zo krijgen we een beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. We combineren heden en verleden. Talloze aspecten komen tijdens deze excursie aan de orde. Een reis met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Uw reisleider NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij
Uw reisleider tijdens deze excursie is NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij. Per 1 oktober 2014 heeft hij zijn carrière bij Defensie afgesloten. Gedurende bijna 40 jaar heeft hij in verschillende functies kennis en ervaring opgedaan over veiligheidssituaties in de wereld. Hij is enkele malen zelf op uitzending geweest naar Libanon, Bosnië en Afghanistan. Andere korte missies gingen naar Irak, Afrika en vele andere landen. In 2006 had hij als plaatsvervangend commandant de verantwoordelijkheid over een internationale troepenmacht van 11.000 man. De laatste drie jaar heeft hij zich voor de top van de NAVO verdiept in nieuwe internationale vraagstukken.

We bezoeken Arromanches 360, waar we op een groot scherm kijken naar een film over de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken o.a. het strand van Omaha en de begraafplaatsen van Colleville-Sur-Mer. Al wandelend langs het strand ziet u de caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Vanaf deze militaire begraafplaats heeft u een schitterend uitzicht op de Atlantische kust van Normandië. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders.

Yolanda van Greevenbroek

Bonjour! Mijn naam is Yolanda van Greevenbroek. Bent u van plan een cruise op de Seine of de Rhône te gaan maken? Grote kans dat u mij dan treft: al op jonge leeftijd werd ik verliefd op Frankrijk. Het land, de taal en de cultuur: het fascineerde mij allemaal. Het was daarom niet meer dan vanzelfsprekend dat ik na mijn middelbare school Frans ging studeren.

Daarnaast heb ik 20 jaar bij de KLM gewerkt waardoor ik alle continenten van de wereld heb gezien. Nog steeds ben ik een groot deel van het jaar in het buitenland te vinden.

Omdat ik het fantastisch vind om mijn ervaringen en enthousiasme te delen met anderen, heb ik in 2010 besloten om een opleiding voor reisleider te gaan volgen. Naast mijn baan als docent begeleid ik tegenwoordig regelmatig reizen naar het buitenland, met name naar Frankrijk, wat voor mij echt als mijn tweede thuis voelt. Op deze manier komen mijn twee grote passies samen, namelijk reizen én het zorgen voor mijn gasten.

De cruises van Friendship Cruises zijn uitstekend georganiseerd. Iedereen wordt aan boord van de prachtige schepen heerlijk verwend en door de interessante excursies krijgt men een goede indruk van de rijke cultuur en de mooie natuur van het land. Varen door Lyon of Parijs en genieten van de fraai verlichte monumenten: dat is voor mij echt een droomvakantie!

Anna Sterk

Mijn naam is Anna Sterk. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis heb ik mijn eerste ervaring opgedaan als reisleidster. Ik begon met cruisen naar de Griekse eilanden en Egypte, vanwaar we ook Alexandrië en Caïro bezochten. Vervolgens 6 weken cruisen op de Nijl. Daarna volgden vele verre landen en is reizen mijn grote hobby geworden én gebleven. Vóór mijn studie werkte ik in de zomer als gids op Rijncruises en als gediplomeerd Guidorgids in Nederland. Ik kreeg grote waardering voor onze geschiedenis, steden, klederdrachten, de strijd tegen het water en ik genoot van de bollenvelden. 

Deze kennis kwam goed van pas toen ik werd gevraagd voor een functie bij het toenmalige Bureau voor Toerisme. Als kunsthistorica was ik dagelijks bezig om bezoeken te organiseren voor buitenlandse journalisten, die voor de eerste grote Van Gogh-tentoonstelling (en later voor Mondriaan) naar Nederland kwamen. Vanuit deze plek kwam ik dan toch in de museale wereld terecht. Organisatie en management bleken mijn sterke kanten. Een tiental jaren geleden heb ik het begeleiden van reizen weer opgepakt en gaat mijn voorkeur uit naar riviercruises. Ik bereid me grondig voor en vind het fijn mijn kennis door te geven.
Wat mij opvalt, is dat de Friendshipgasten enorm genieten. Ze vinden het heerlijk om verwend te worden en om na een excursie weer terug aan boord te komen. De sfeer is dan ook erg prettig en dikwijls staat er alweer een volgende cruise gepland.

Mijn motto is dan ook: ‘doen, blijf reizen, blijf nieuwsgierig’, dat maakt het leven mooi!

Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.