Seine Symphony

Cruisen over de Seine in 5-sterren luxe 
Een cruise over de Seine aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Diamond (volledig gerenoveerd in 2019) is een cruise vol hoogtepunten! U geniet iedere morgen van de prachtige uitzichten in uw comfortabele kamer aan boord van uw varende hotel, geniet van tongstrelende menu's van de chefkok en beleeft de meest bijzondere excursies. Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers; met Nederlandse boordtaal en cruiseleaders. De Seine is een van de mooiste en beroemdste rivieren van Europa. De populairste bestemming is natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk; Parijs. Hier geniet u van prachtige bezienswaardigheden, waarmee een blik op de Eiffeltoren natuurlijk niet zal ontbreken. Het wereldberoemde paleis van Versailles, de ‘museumstad’ Rouen en de pittoreske havenstad Honfleur zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die tijdens deze reis zullen worden bezocht. In de prachtige regio Normandië passeert u tijdens uw riviercruise de grote lavendelvelden en indrukwekkende Château’s. Normandië is een belangrijk onderdeel van de Europese geschiedenis, mede door de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een dagexcursie naar de invasiestranden mag dan ook zeker niet ontbreken! 

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers! 

• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises touringcar
• Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
• Grotendeels Nederlandssprekende gidsen tijdens uw excursies
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Bezoek de D-day Invasiestranden op 1 augustus o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij! 
Hoe veilig is Europa na 76 jaar bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. A.T. Vermeij tijdens een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. Op verschillende locaties gaan we ook in op actuele thema’s van vandaag de dag. Zo krijgen we een beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. We combineren heden en verleden. Talloze aspecten komen tijdens deze excursie aan de orde. Een reis met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden
in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Uw reisleider NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij
Uw reisleider tijdens deze excursie is NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij. Per 1 oktober 2014 heeft hij zijn carrière bij Defensie afgesloten. Gedurende bijna 40 jaar heeft hij in verschillende functies kennis en ervaring opgedaan over veiligheidssituaties in de wereld. Hij is enkele malen zelf op uitzending geweest naar Libanon, Bosnië en Afghanistan. Andere korte missies gingen naar Irak, Afrika en vele andere landen. In 2006 had hij als plaatsvervangend commandant de verantwoordelijkheid over een internationale troepenmacht van 11.000 man. De laatste drie jaar heeft hij zich voor de top van de NAVO verdiept in nieuwe internationale vraagstukken. We bezoeken Arromanches 360, waar we op een groot scherm kijken naar een film over de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken o.a. het strand van Omaha en de begraafplaatsen van Colleville-Sur-Mer. Al wandelend langs het strand ziet u de caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Vanaf deze militaire begraafplaats heeft u een schitterend uitzicht op de Atlantische kust van Normandië. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders.


Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. 

Bij annulering door Friendship Cruises van uw Seine cruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Reviews
500 beoordelingen
8,8/10
Cruise: Seine
maja van der zijden19-02-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Het was heerlijk
Lees beoordelingen
Cruise: Seine
G. van Genderen03-03-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Tot nu toe had ik alleen riviercruises in de zomer gemaakt. Dan breng je een groot deel van de tijd op dek door. Ik was dus benieuwd, hoe dit zou bevallen. Het was een prachtige cruise! In winterse sfeer met vaak nevel op het water. Er zijn veel foto's gemaakt.....De beide reisleiders vulden elkaar prima aan. Interessante excursies. De boot was prima. De hutten waren royaal en werden goed schoongehouden. Personeel aan boord was vriendelijk en het eten erg lekker met steeds ruime keuze. 1 minpuntje: Bij de informatie van Friendship Cruises over de boot stond, dat er geen wifi aan boord was. Maar op de website van de rederij was te lezen dat de boot gratis wifi had. Maar door de info hadden velen hun tablet niet meegenomen. In onze bus was ook wifi! Het was een fantastische cruise.
Lees beoordelingen
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.