Muzikale Kerst- en Oud & Nieuwcruise door Nederland

Muzikale cruise door Nederland met dagelijks live optredens aan boord en maar liefst 7 concerten door Nederlandse topmusici aan de wal: Wibi Soerjadi – Johannette Zomer – Matangi Quartet – Maarten Koningsberger – Manzanissimo - Klassiek Cruise Duo

Een feestelijke muziekcruise op het sfeervolle 5-sterrenschip HS Grace. Met in de eerste week dagelijks optredens van het Klassiek Cruise Duo aan boord en in de tweede week door het Matangi Quartet. Daarnaast geniet u van maar liefst zeven exclusieve topconcerten aan de wal.

• In de eerste week dagelijks optredens aan boord door het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent.
• In de tweede week dagelijks optredens aan boord van het Matangi Quartet met veelzijdig, afwisselend en aantrekkelijk repertoire. Het kwartet treedt bovendien niet alleen als strijkkwartet (2 violen, altviool en cello), maar ook in trio- of duo formatie voor u op.
• Concerten door pianist Wibi Soerjadi in Middelburg en Maastricht.
• Concert door Manzanissimo in Willemstad.
• Kerstconcert door sopraan Johannette Zomer, hoboïste Nienke van der Meulen, cellist Diederik van Dijk en klavecinist Pieter Dirksen in Dordrecht.
• Schubert’s ‘Winterreise’ door bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden in Roermond.
• Beethovenconcert door het Matangi Quartet in Grave.
• Feestelijk Nieuwjaarsconcert door het Damessalonorkest Salut d’Amour in Willemstad.
• Interessante muzieklezingen en inleidingen door uw reisleiders.
• Reisleiding: Wouter Schmidt, Leo den Oudsten en Onno Verschoor.
• Alle concerten aan boord en de 7 exclusieve concerten aan de wal zijn inbegrepen.

Speciaal voor Friendship Cruises en  Hannick Reizen is het 5-sterren luxe hotelschip Grace gereserveerd, om in deze ‘Covid tijd’ samen met u toch een mooie muziekreis te kunnen maken door ons eigen prachtige land. De eerste week van uw verblijf van uw hotelschip verzorgt het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent, dagelijks optredens en muzikale intermezzi in de Panorama Lounge. In de tweede week is het muzikale woord aan het beroemde en geliefde Matangi Quartet. Tevens verzorgen uw reisleiders Wouter Schmidt, Leo den Oudsten en Onno Verschoor interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten die u aan de wal bezoekt.

Maar liefst zeven exclusieve concerten door Nederlandse topmusici aan de wal
Ook het muziekprogramma ‘aan de wal’ is van hoge kwaliteit. Wat dacht u van twee exclusieve pianorecitals door niemand minder dan Wibi Soerjadi en een optreden van het ensemble Manzanissimo, bestaande uit de bekende Nederlandse gitarist Martin Kaaij en een strijkkwartet, waarvan de leden zijn verbonden aan het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest? Sopraan Johannette Zomer heeft speciaal voor de Kerst een mooi programma samengesteld onder het motto “ Hoe schoon lichtet de Morgenster”, waarin zij samen met drie andere musici werken ten gehore brengt van ondermeer J.S. Bach, Hellendaal en Telemann, aangevuld met teksten van ondermeer Marjoleine Vos, Mike Boddé en Ivo de Wijs. In Roermond hoort u Schubert’s meesterlijke ‘Winterreise’, indringend vertolkt door Maarten Koningsberger, aan de vleugel terzijde gestaan door Bas Verheijden. Uw ‘huisensemble’, het Matangi Quartet, verzorgt voor u een concert in Grave, waarbij ook een strijkkwartet van ‘jubilaris’ Beethoven op het programma staat. Tenslotte luidt u het nieuwe jaar muzikaal gezien ook uiterst feestelijk in met een concert door het Salonorkest Salut d’Amour, proost!

HS Grace
De Grace behoort met haar 5-sterren luxe tot een van de mooiste hotelschepen van Europa. In het sfeervolle restaurant is het volop genieten van heerlijke lunches en diners. Beleef in de sfeervolle tijd rondom de jaarwisseling de prachtige historische steden langs de grote rivieren. U bezoekt steden als Roermond, Maastricht en Rotterdam. In- en ontscheping in respectievelijk Rotterdam en Arnhem.

Veilig op reis met Friendship Cruises en Hannick Reizen
Uw gezondheid staat voorop, zeker in deze tijd en dat heeft onze grote aandacht. Bedraagt de capaciteit van de Grace normaliter 142 personen, Friendship Cruises en Hannick Reizen kiest ervoor om met maximaal 95 passagiers op stap te gaan. Dat betekent dat er meer ruimte beschikbaar is voor u en wij ons houden aan social distancing.

Hoe gaat het er aan toe voor en tijdens de concerten?
Zoals al eerder vermeld betreft het concerten op locaties, die speciaal door Hannick voor u zijn gereserveerd. Met de kerken hebben wij zeer duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. de hygiëne en corona maatregelen. De ervaringen zijn uitstekend. Zo wordt ‘de 1,5 meter’ in acht genomen in de kerkbanken of zijn de stoelen per 1 of 2 op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst, kunt u bij binnenkomst uw handen desinfecteren, zijn er voldoende toiletten beschikbaar en zijn er ook voldoende bekertjes met water aanwezig.

Veilig op reis conform de richtlijnen van het RIVM
• Gratis coronatest (conform GGD-richtlijnen) aan boord op de dag van inscheping, voor uw eigen veiligheid en comfort
• Medisch deskundige aan boord
• Maximaal 95 passagiers i.p.v. 142
• Aan boord zijn 2 restaurants en 2 lounges, volop ruimte voor social distancing
• Ruime openingstijden restaurants voor ontbijt, lunch en diner
• Volop kamers voor alleengebruik
• In- en ontschepen in respectievelijk Rotterdam en Arnhem

Klik hier voor het totale overzicht van hygiëne- en gezondheidsmaatregelen aan boord.

Muziekprogramma
• Woensdag 23 december, pianorecital Wibi Soerjadi – inbegrepen
• Donderdag 24 december, concert Manzannissimo – inbegrepen
• Vrijdag 25 december, Kerstconcert ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ – inbegrepen
• Zondag 27 december, concert Maarten Koningsberger en Bas Verheijden – inbegrepen
• Maandag 28 december, pianorecital Wibi Soerjadi – inbegrepen
• Dinsdag 29 december, concert Matangi Quartet – inbegrepen
• Vrijdag 1 januari, Nieuwjaarsconcert door Damessalonorkest Salut d’Amour - inbegrepen

Reviews
500 beoordelingen
8,8/10
Cruise: Nederland & Belgie
R.W Klunder01-09-2020
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Uitstekend
Lees beoordelingen
Cruise: Nederland & Belgie
A. Hopmans01-09-2020
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Heel goed.
Lees beoordelingen
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.