Seinecruise van Parijs - Le Havre

Cruisen vanuit Parijs dwars door Normandië
De Seinecruise start in hartje Parijs! Op deze unieke 6-daagse cruise geniet u vanaf uw varende 5-sterren hotelschip Amadeus Diamond van een magnifiek uitzicht op de beroemde Eiffeltoren en de schitterende bruggen over de Seine, waarvan de Pont Neuf de oudste is. Naast Versailles kunt u vanuit Parijs ook een prachtige excursie maken naar het sprookjesachtige Château de Chantilly. In Normandië ontdekt de charme van kleine Franse stadjes zoals Rouen en Caudebec-en-Caux. De excursie naar de D-Day Invasiestranden vormt het hoogtepunt van uw cruise. Vanuit Le Havre mag een excursie naar de indrukwekkende witte krijtrotskliffen van Étretat natuurlijk niet ontbreken. Bienvenue en France, welkom in Frankrijk! 

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!

  • Eigen Friendship Cruises touringcar
  • Deskundige, Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
  • Grotendeels Nederlandssprekende gidsen tijdens de excursies
  • Quiet Vox systemen tijdens uw excursies

Normaal € 1298,- p.p., nu € 998,- p.p., dus € 300,- voordeel!

Bezoek de D-day Invasiestranden o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij! 
Hoe veilig is Europa na 75 jaar bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. A.T. Vermeij tijdens een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. Op verschillende locaties gaan we ook in op actuele thema’s van vandaag de dag. Zo krijgen we een beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. We combineren heden en verleden. Talloze aspecten komen tijdens deze excursie aan de orde. Een reis met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Uw reisleider NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij
Uw reisleider tijdens deze excursie is NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij. Per 1 oktober 2014 heeft hij zijn carrière bij Defensie afgesloten. Gedurende bijna 40 jaar heeft hij in verschillende functies kennis en ervaring opgedaan over veiligheidssituaties in de wereld. Hij is enkele malen zelf op uitzending geweest naar Libanon, Bosnië en Afghanistan. Andere korte missies gingen naar Irak, Afrika en vele andere landen. In 2006 had hij als plaatsvervangend commandant de verantwoordelijkheid over een internationale troepenmacht van 11.000 man. De laatste drie jaar heeft hij zich voor de top van de NAVO verdiept in nieuwe internationale vraagstukken.

We bezoeken Arromanches 360, waar we op een groot scherm kijken naar een film over de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken o.a. het strand van Omaha en de begraafplaatsen van Colleville-Sur-Mer.  Al wandelend langs het strand ziet u de caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Vanaf deze militaire begraafplaats heeft u een schitterend uitzicht op de Atlantische kust van Normandië. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders.  

Reviews
467 beoordelingen
8,8/10
Cruise: Seine
L. Gilissen26-02-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Geweldig goed verzorgd. Goede en ruime kamer. Prima maaltijden (en ook overdadig!). Goede excursies met uitstekende Nederlandstalige gidsen.
Lees beoordelingen
Cruise: Seine
maja van der zijden19-02-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Het was heerlijk
Lees beoordelingen
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.