Majestueuze Donau

Cruisen door het hart van Europa
Vaar mee op de majestueuze Donau, de langste rivier van Europa. Het prachtige Stift Melk begroet u al vanuit de verte. Onvergetelijk is ook het panorama vanaf de rivier op Boedapest. Natuurlijk bezoeken we ook romantisch Wenen en Bratislava, levendige oude steden met boeiende historie. U geniet van prachtige uitzichten wanneer uw hotelschip vaart door de liefelijke Wachau en het Wienerwald. Het landschap is veelzijdig met haar met wijnranken bedekte berghellingen en grote wouden. Ontdek de veelbezongen Donau. Ontspan en geniet aan boord van de voortreffelijke verzorging en faciliteiten. Door haar renovatie in de winter van 2019-2020 heeft het hotelschip een compleet nieuw interieur gekregen en oogt het wederom als splinternieuw!

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises touringcar
• Eigen Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Samen met u aan boord: historica Reinildis van Ditzhuyzen
Aan boord van uw hotelschip zal Reinildis van Ditzhuyzen interessante lezingen geven over de rijke historie van het Donaugebied en de prachtige steden aan deze rivier.

Reinildis van Ditzhuyzen bezocht het Arnhems gymnasium en studeerde aansluitend geschiedenis en talen aan de universiteiten van Salzburg, Nijmegen, Wenen en Barcelona, gevolgd door postdoctoraal onderwijs aan het Europa College (Brugge 1973/4) en het Salzburg Global Seminar in Slot Leopoldskron (1977/8). Zij schreef diverse boeken over o.m. Praag, Vlieland en een Haagse wijk. Vooral door haar (historische) publicaties over etiquette en protocol (Ditz-reeks) en over koningshuizen is zij bekend. In 2015 resp. 2018 verschenen op basis van een Weens privé-archief haar boeken (in het Duits): "Liebesbriefe aus Lemberg. Eine Spurensuche um die halbe Welt 1915-2015" en "Die Hlawatsch Saga. Drapierte Damen, nackte Herrenbein & ein Wiener Zinshaus 1800 bis heute". Zij is veelvuldig te horen en te zien op radio en tv in binnen- en buitenland en geeft voordrachten in diverse talen.

 

 

 

Reviews
467 beoordelingen
8,8/10
Cruise: Donau
R Klein17-05-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Heel fijn, goede cruiseleader en fijn gezelschap.
Lees beoordelingen
Cruise: Donau
Gerry Vossenberg23-09-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Uitstekend. goede begeleiding. alle gidsen in Nederlands (niet alle gidsen waren evengoed) heel fijn dat de bussen meegaan. Goed hotel op de heenweg.
Lees beoordelingen
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.