Seine Symphony

Cruisen vanuit Parijs dwars door Normandië
De Seinecruise start in hartje Parijs! Vanaf uw varende 5-sterren hotelschip geniet u van een magnifiek uitzicht op de beroemde Eiffeltoren. Op weg naar Normandië maakt u in Versailles en Les Andelys kennis met de rijke kunst en cultuur van de Zonnekoning Lodewijk XIV en Vincent van Gogh. U ontdekt de charme van kleine Franse stadjes zoals Rouen en Honfleur en de indrukwekkende witte krijtrotskliffen aan de kust van Étretat. De excursie naar de D-Day Invasiestranden vormt het hoogtepunt van uw cruise. We eindigen de cruise in Parijs, waarbij een wandeling over de Champs Élysées natuurlijk niet mag ontbreken. Bienvenue en France, welkom in Frankrijk!

Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal 
• Eigen Friendship Cruises touringcar
• Eigen Friendship Cruises cruiseleader
• Grotendeels Nederlandssprekende gidsen tijdens uw excursies
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Bezoek de D-day Invasiestranden op 20 september o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij! 
Hoe veilig is Europa na 75 jaar bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. A.T. Vermeij tijdens een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. Op verschillende locaties gaan we ook in op actuele thema’s van vandaag de dag. Zo krijgen we een beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. We combineren heden en verleden. Talloze aspecten komen tijdens deze excursie aan de orde. Een reis met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Uw reisleider NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij
Uw reisleider tijdens deze excursie is NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij. Per 1 oktober 2014 heeft hij zijn carrière bij Defensie afgesloten. Gedurende bijna 40 jaar heeft hij in verschillende functies kennis en ervaring opgedaan over veiligheidssituaties in de wereld. Hij is enkele malen zelf op uitzending geweest naar Libanon, Bosnië en Afghanistan. Andere korte missies gingen naar Irak, Afrika en vele andere landen. In 2006 had hij als plaatsvervangend commandant de verantwoordelijkheid over een internationale troepenmacht van 11.000 man. De laatste drie jaar heeft hij zich voor de top van de NAVO verdiept in nieuwe internationale vraagstukken.

We bezoeken Arromanches 360, waar we op een groot scherm kijken naar een film over de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken o.a. het strand van Omaha en de begraafplaatsen van Colleville-Sur-Mer.  Al wandelend langs het strand ziet u de caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Vanaf deze militaire begraafplaats heeft u een schitterend uitzicht op de Atlantische kust van Normandië. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders. Reviews
460 beoordelingen
8,8/10
Cruise: Seine
Wil Schute-Bruysters20-02-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Geweldig schip, vriendelijke bemanning, goede chauffeur en 2 buitengewoon prettige begeleiders. Verleden jaar heb ik ook met Friendship de Kerst Donau cruise gemaakt, maar ik vond daar het restaurant personeel kundiger en veel soepeler werken, hoewel er toen veel meer gasten waren. Ook vond ik de keuken verleden jaar duidelijk beter. Al met al heb ik de reis toch positief ervaren en zal zeker nog eens met Uw organisatie meegaan.
Lees beoordelingen
Cruise: Seine
Dirk van Hoorn04-10-2019
Beveelt u dit bedrijf aan?Ja
Hoe heeft u uw cruise ervaren?
Hoe was uw cruise?
Prettige cruise met interessante omgeving en uitstapjes
Lees beoordelingen
Hulp nodig?
Een moment geduld, de beschikbare cruises worden geladen.